De Molse gemeenteraad keurde het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Centrum definitief goed. Dit betekent dat de krijtlijnen voor de toekomstige ontwikkeling van het Centrum op vlak van ruimtelijke ordening getrokken zijn. Het plan creëert duidelijkheid voor de perceeleigenaars in een afgebakend gebied van het Centrum.

Zo legt het plan onder andere nauwkeurig vast hoe hoog er in een bepaalde straat mag gebouwd worden. Ook definieert het plan enkele projectzones waar aangepaste richtlijnen gelden.

Op 20 oktober 2014 legde de gemeenteraad het RUP Centrum voorlopig vast. Nadien volgden twee informatieavonden en een periode van openbaar onderzoek. In deze periode kreeg iedereen de kans om het dossier te raadplegen en opmerkingen te maken of bezwaarschriften in te dienen.

Besproken door Gecoro

Al deze opmerkingen werden besproken en beoordeeld door de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro), een commissie die onder andere bestaat uit experts ruimtelijke ordening én vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke geledingen. Het advies van de Gecoro leidde tot een voorstel voor een aantal technische aanpassingen. De gemeenteraad besliste welke voorgestelde aanpassingen werden opgenomen in het definitieve RUP Centrum.

Online raadplegen

Het definitief goedgekeurde RUP Centrum kan je raadplegen op www.gemeentemol.be onder de rubriek 'bouwen & verbouwen'. Het document geeft de stedenbouwkundige voorschriften weer die gevolgd moeten worden bij de uitwerking van een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning. Het voldoen aan deze voorschriften, is bepalend voor het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning.  Meer info: ruimtelijke planning, 014 33 08 34, ro@gemeentemol.be