U bent hier

Rusthuisspecialist Aedifica neemt WZC Bremdael Herentals over

Herentals | Nationaal | Vlaanderen
20.06.2019 - 18.10u
Door: Herman Gezelle

Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Aedifica - gespecialiseerd in huisvesting voor senioren - heeft vandaag WZC Bremdael Herentals overgenomen. Dat meldt het bedrijf donderdag. "Andere investeringen zullen nog volgen", aldus topman Stefaan Gielens.

WZC Bremdael Herentals overgenomen voor €7 miljoen

Aedifica neemt voor 7 miljoen euro cash en aandelen WZC Bremdael Herentals over.  "Andere investeringsdossiers worden bestudeerd", aldus het vastgoedbedrijf nog.

Beschrijving van de transactie : 'De acquisitie van WZC Bremdael door Aedifica NV gebeurde enerzijds door de verwerving van alle aandelen van een vastgoedvennootschap en anderzijds door de inbreng in natura van een opstalrecht', klinkt het bij Aedifica.

'De totale conventionele aanschaffingswaarde bedraagt ca. €7miljoen.  De inbreng van het opstalrecht werd vergoed door de uitgifte van 12.590 nieuwe Aedifica-aandelenvoor een bedrag van ca.€1miljoen.

De nieuwe Aedifica-aandelen werden vanochtend 20 juni 2019 uitgegeven ten gevolge van een kapitaalverhoging door de raad van bestuur in het kader van het toegestaan kapitaal. De transactie heeft geleid tot een versterking van het eigen vermogen met ca. €1miljoen.

De specialist in zorgvastgoed voor senioren heeft de voorbije jaren een portefeuille opgebouwd van meer dan 2,3 miljard euro, in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Eind vorig jaar telde Aedifica nog zowat een half miljard euro neer voor de overname van 93 rustoorden in het Verenigd Koninkrijk. In mei lanceerde het een kapitaalverhoging van meer dan 400 miljoen euro'. (belga en eigen berichtgeving) - Luchtfoto : WZC Bremdael Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto