In de kelder van het klassement van 1e provinciale roert wat.  VC Herentals kon met een krappe 0-1 RVC Hoboken opzij zetten.

De eerste helft gaf wat rommelig voetbal, uitgespeelde kansen bleven uit aan beide kanten.  Ruststand 0-0.

In de 78' kon een erg bedrijvige Convalle de 0-1 over de thuisdoelman stiften. De 100 meegereisde roodwit-supporters honoreerden Convalle meteen als 'held van de match'.  Tot affluiten bleef het spannend.

Hoboken gooide alles in de strijd om toch nog 1 punt thuis te houden, maar het bleef 0-1.  Is de kentering voor VC Herentals nu ingezet?  Volgende zondag wacht de thuismatch tegen Antonia.

Uitgebreid verslag

Gastheer Hoboken telde vooraf één punt meer dan VC. Verliezen was geen optie, en eigenlijk een gelijkspel ook al niet. Maar roodwit deed wat het moest doen en won, weliswaar met het kleinste verschil. De eerste horde is genomen van een zeer belangrijk drieluik. De wedstrijd zelf bracht twee ploegen tegenover elkaar waarvoor niet verliezen belangrijker was dan winnen.

De vorige week geschorsten Bellens en De Ridder liepen er bij VC terug bij. Nog geen Voorspoels, die zal pas binnen enkele weken zijn terugkeer maken. Van een studieronde was geen sprake aan de Lumbeeckstraat.

Almeteen was er een scherpe voorzet van de thuisploeg maar die vond geen gevolg. Aan de overzijde kreeg een sterke Dillen de bal niet onder controle. De volgende Hoboken-aanval vond geen afwerker. Na 10 minuten kreeg De Ridder de bal, maar niemand verwachtte een voorzet van Ilja.

Even later was Dillen weer weg maar besloot op de doelman. De volgende aanval was ook al roodwit getekend. De Ridder ging op wandel, kreeg de bal tot bij Dillen maar die werd nog afgeblokt.

De bezoekers werden sterker maar konden thuisdoelman Van Houtven niet of nauwelijks bedreigen. Ook voor een attente Brosens was de eerste helft eerder rustig. 10 minuten voor de pauze mocht Van der Linden koppen, maar in de handen van Van Houtven. Aan de overzijde een soortgelijke situatie maar nu ging de bal tegen de paal buiten. Ruststand : een logische 0 – 0.

Vlaeymans kreeg de eerste mogelijkheid na de herneming. Hij kneep naar binnen maar trapte een halve meter naast de kruising. Na een uur al stuiterde een blijkbaar ongevaarlijk schot tegen de borst van Brosens, gelukkig voor heel VC, in hoekschop.

Aan de overzijde ging Vlaeymans op wandel maar besloot op Van Houtven. In de 70e minuut ging een zwaar schot van Michiels voorlangs. Met nog een kwartier op de klok torpedeerde Convalle de Hobokense doelman.

En dan, minuut 79 die uiteindelijk over de wedstrijd besliste : een schot van de thuisploeg werd beroerd door een bezoeker en caprioleerde over Brosens richting doel. Maar Bellens stond op de lijn en kon het gevaar keren. De bal kwam bij De Ridder, die vond de vrijstaande Convalle. Gianni mocht alleen op Van Houtven afgaan, stiftte propertjes over de thuisgoalie de 0-1 op het bord.

Met deze kleine voorsprong moest vc de laatste 10 minuten in. Spanning troef natuurlijk, maar de vc-defensie gaf geen krimp. Integendeel hielden de roodwitte tegenaanvallen ook gevaar in.

Zo ontsnapte Dillen nog eens maar besloot op Van Houtven. Reeds in blessuretijd werd een inzenden van vc-youngster De Peuter ei-zo-na in eigen doel gewerkt. VC had zijn beoogde driepunter beet. Een zucht van verluchting ging door de roodwitte gelederen.

VC Herentals klimt stilaan uit het dal, maar de weg is nog lang. Er volgen nu 2 belangrijke thuismatchen, tegen Antonia en Sint Dimpna. Het zou welgekomen zijn dat VC eens een thuiswedstrijd wint. Opmerkelijke vaststelling : roodwit pakte de jongste 3 weken maar 1 tegendoelpunt. Aftrap tegen Antonia om 14:30 u.

Verslag : Jan Deckers