VC Herentals won verdiend met 0-2 na doelpunten van Robin Baert (1e helft) en Ken Van Bouwel (2e helft).Met een verplaatsing naar hekkensluiter ’s Gravenwezel kon VC Herentals zich absoluut geen puntenverlies veroorloven.

Rood-wit kon alvast niet rekenen op de diensten van Van Der Schraelen die met een spierscheur, opgelopen op training, enkele weken aan de kant moet blijven.

Op het zompige veld was de eerste kans voor de thuisploeg ,  maar kapitein De Hoon besloot een halve meter over doel.  Herentals reageerde een eerste keer via Slechten die een vrijschop op het hoofd van Van Peer schilderde maar de bal ging rakelings naast.

Na een kwartier knutselde VCH een mooie aanval in elkaar met als eindstation Slechten, maar de lokale doelman hield, enigszins met geluk, zijn doel schoon.  Even later werd De Corte toch geklopt wanneer Baert erg beheerst de volgende aanval wist af te ronden, 0-1.

De thuisploeg was niet bij machte om Herentals in problemen te brengen en het waren de bezoekers die af en toe konden prikken. Wouters zag zijn poging in hoekshop verdwijnen, Van Peer besloot met het hoofd naast doel.  Ook Van Bouwel en Slechten probeerden beiden met een plaatsbal nog een geruststellende 0-2 op het scorebord te brengen, maar beiden kenden geen succes.

Bruynseels kwam bij het begin van de tweede helft in de plaats van Baeten en liet zich al vlug opmerken met een schot op doel waarbij Slechten in de herneming het zijnet trof.  De wedstrijd verwaterde letterlijk en figuurlijk met de minuut en het werd al snel duidelijk dat er vandaag geen schoonheidsprijs viel te winnen.

Een goed kwartier voor het einde nam Van Bouwel veel onzekerheid weg bij de bezoekers door de 0-2 op het bord te zetten.  Bruynseels kreeg even later zelfs de kans op de 0-3 maar de lokale doelman voorkwam erger.  Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was nog voor de thuisploeg maar Coertjens miste onbegrijpelijk.

Herentals won de wedstrijd die het moest winnen met 0-2 maar kon in het klassement niet profiteren vermits alle rechtstreekse concurrenten ook de 3 punten behaalden.

Volgende week staat met een thuiswedstrijd tegen Kaart de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma.  Een wedstrijd die men best kan winnen wil men de kloof met de concurrenten niet groter laten worden.  Van Peer moet wel geschorst toekijken (rood op Antonia). De supportersclub zal aanwezig zijn met een jeneverbar , absoluut het bezoeken waard.

VCH speelde met :  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  De Swert Birger;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Van Genechten Steven;  Bruynseels Miguel.
Vervangingen:  46e  Bruynseels Miguel voor Baeten Steffe;  83e  Van Genechten Steven voor Slechten Jochen;  85e  Marien Robin voor De Swert Birger.
Doelpunten:  18e  Baert Robin  0 – 1  ;  72e  Van Bouwel Ken  0 - 2.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws.

15 Rochus Deurne 14 1 10 3 17-47 6
16 's Gravenwezel 14 1 11 2 8-39 5