VC Herentals kwam in de eerste helft op voorsprong. Na de rust maakte 's Gravenwezel gelijk. Voor VC Herentals betekent het een eerste punt in deze competitie.

Trainer Michel Christiaensen voerde 2 wijzigingen door: nieuwkomer Ascension en Krajisnic werden in de basis gedropt, Haneveer en Gaukema zaten op de bank.

Ascension legde meteen na de aftrap al een vrije trap op het hoofd van een medespeler. De kopbal ging over. Hierna was het de thuisploeg dat enkele keren probeerde prikken. Keeper en verdediging reageerden echter telkens zeer attent. VC liet zich zeker niet onbetuigd in de openingsfase.

Een leuke actie over de grond werd jammer genoeg niet goed voor doel gebracht door Dillen. Een kopbal van Voerspoels na een voorzet van Bellens was dan weer geen probleem voor de thuisdoelman. Na 18 minuten was het dan toch raak: een corner van Dillen werd verlengd en Spiessens knikte binnen: 0-1.

De wedstrijd bleef daarna in evenwicht tot de thuisploeg met de rust in zicht toch de overhand nam. 's Gravenwezel werd hierbij een handje geholpen door slechte passes en slordig uitverdedigen van VC.

Hierdoor ontstonden enkele hete momenten voor het doel van Vervoort. Simon slaagde er echter in de nul te houden. Ruststand 0-1.

Niet doortastend optreden in het eigen strafschopgebied leidde al snel tot enkele kansen voor de bezoekers. De 1-1 werd dan ook snel een feit. Na een rommelige fase waarin rood-wit meermaals de mogelijkheid had om de bal weg te werken, kon Garmyn afwerken. Terechte gelijkmaker van de thuisploeg.

Wat daarna geserveerd werd door beide partijen was van niet al te hoogstaand niveau. Ontzettend veel foute passes, veel slordigheden in de opbouw en een niet consequent leidende scheidsrechter zorgde voor een zwakke vertoning waarin de thuisploeg licht de overhand had. VC gaf de bal veel te gemakkelijk weg in de verdediging en het middenveld. Toen Gaukema Dillen verving, kwam hier wel enig beterschap in, maar tot grote kansen voor de bezoekers leidde dit niet.

In de 79e minuut kwam 's Gravenwezel nog dicht bij de overwinning. Vervoort, de deklat, opnieuw Vervoort en een rood-witte rug ergens daartussen zorgden echter dat de 1-1 op het bord bleef.

VC kwam in de uiterste slotfase nog eens piepen, maar de thuisdoelman pareerde het schot gepast in corner. Aan de overzijde kreeg ook 's Gravenwezel nog een hoekschop. Deze werd uiteindelijk naast gekopt.

Zo eindigde de wedstrijd op 1-1, na een tweede helft van zeer bedenkelijk niveau. Het was één van die wedstrijden waar in feite geen van beide ploegen punten verdient. VC pakt zijn eerste punt van dit seizoen. De vele slordigheden in de verdedigende zone en het uitblijven van echt uitgespeelde kansen maakt dat er toch zorgen zullen blijven voor de trainer en sportieve staf. "Een punt, en daarmee is alles gezegd," werd meermaals opgemerkt in de tribune.

Volgende week komt Zwijndrecht op bezoek, waarna een pittige reeks zich aandient. Iedereen hoopt dus alvast op een betere pot voetbal, mét puntengewin in eigen stadion.

VC speelde met:

1. Vervoort 2. Bellens 3. De Winter 4. Spiessens 6. Convalle 9. Van Genechten (70' Haneveer) 10. Dillen (61' 5. Gaukema) 16. Krajisnic 17. Ascension (86' Van Dingenen) 18. Verdonck 19. Voorspoels - 21. Raeymakers.

Doelpunten 0-1 : 20' Spiessens - kaarten: 37' Ascension (overtreding).  Kim Lieckens/ NNieuws.