U bent hier

's Werelds eerste Whiskyfestival in Wechelderzande

Lille
14.02.2019 - 09.54u
Door: Mark Jaspers

De Wechelse Whisky Club zorgt voor een primeur in Wechelderzande. De recent oprechte whiskyclub organiseert zaterdag 16 maart haar eerste Whisky festival in Wechelderzande. Zo hoopt de club de liefde en passie voor Whisky te delen met enthousiastelingen uit de buurt.

Voor ieder wat wils

"We hebben afspraken met drie lokale whiskyspecialisten die een greep uit hun assortiment meenemen om te laten proeven aan het grote publiek", vertelt Wim, één van de grondleggers van het festival. "Er zullen in totaal meer dan 40 whisky's aangeboden worden.

Om voor iedereen wat wils in huis te hebben maakten we in samenspraak met de standhouders een nauwkeurige selectie. Gaande van erg toegankelijke whisky's tot de eerder exclusieve en speciale bottelingen", vult de voorzitter van de Wechelse Whiskyclub Timmy, aan.

Niet enkel whisky

Zaterdag 16 maart gaan de deuren open om 14u. Tot 20u kan iedereen genieten van een heuse Whisky Tasting en een hoop sfeer en gezelligheid. "Naast een fijne aankleding met leuke muziek voorzien we ook een échte Barbier ervaring. Joker Barbier, enorm bekend in groot Lille, zal de hele namiddag zorgen voor authentieke scheerbeurten en kapsels." gaat Wim verder.

"We willen het festival toegankelijk houden voor familie en vrienden. Zo zal er naast whisky natuurlijk ook gezellig een pintje, frisdrank of wijntje gedronken kunnen worden. Voor al de hongertjes die we zo veroorzaken, voorzien we zelfs een hamburgerkraam", besluit Timmy.

Hoe werkt het?

De inkom is volledig gratis - iedereen is van harte welkom tussen 14u en 20u.

Whisky proeven kan met tokens. Deze tokens koopt men een eerste keer met gratis proefglas dat de bezoekers mee naar huis mogen nemen. Vervolgens kiest men zelf welke whisky's er geproefd worden.

Tijdens de tasting wordt er water en brood voorzien om de smaakpapillen van de nodige 'rust' te voorzien.

Voor zij die hun favoriete whisky gevonden hebben, bieden we de mogelijkheid deze aan te kopen bij de respectievelijke standhouder.

Meer informatie op http://wechelsewhiskyclub.be/whiskyfestival.html

De Wechelse Whisky Club bestaat uit 22 leden die op regelmatige basis samen komen om tastings te doen.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto