In GOC Ter Voncke werden op zaterdag 16 januari 2016 naar jaarlijkse traditie de Cultuurprijs, Jeugdduim en Socioculturele Trofee uitgereikt. Ook de tweejaarlijks uitgereikte Culturele Carrièreprijs kreeg een verdiende winnaar.

Saartje Gommers won tijdens de gala-avond de Cultuurprijs 2015 met haar prentenboek voor kleuters 'Een verrassing voor Pieke en Free'. Saartje schreef het verhaal en Lore Gebruers uit Herentals zorgde voor de mooie illustraties.

De Socioculturele Trofee van Verdienste werd voor de tweede keer uitgereikt: Levensloop Herenthout is de terechte opvolger van de Sint-Vincentiusvereniging.

Kunstenaar Lode Bosmans kreeg de Culturele Carrièreprijs als blijk van zijn unieke en rijkgevulde kunstenaarsloopbaan. Naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag werd het werk van Lode eind 2015 in de kijker gezet tijdens de overzichtstentoonstelling in de Sint-Gummaruskerk. Lode Bosmans bedankte op zijn beurt het gemeentebestuur voor de aandacht die aan zijn werk besteed was met een prachtig kunstwerk.

De Jeugdduim 2015 ging naar De PretCamionette, een initiatief van de Herenthoutse jeugdraad en Loket Kids & co met de steun van de provincie Antwerpen.