"U hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken." Deze gekende uitspraak geldt ook voor uw organisatie: een uitgesproken corporate identity is essentieel voor bedrijven die het beste talent willen aantrekken.

Een recente studie rond employer branding, uitgevoerd door uitzendspecialist Walters People, toont aan dat een goede visibiliteit van de vacature en een optimale kwalitatieve inhoud bepalen of een kandidaat al dan niet solliciteert.

Maar hoe zorgt u dat uw vacature eruit springt en het juiste talent solliciteert voor uw organisatie? Moet u wel of niet het salaris vermelden in uw vacature? Hier volgen een aantal tips die uw employer brand ten goede zullen komen.

Geef een heldere jobomschrijving

99% van de bevraagde kandidaten verklaart dat, wanneer ze een vacature lezen, de jobomschrijving het belangrijkste element is dat hen kan overtuigen om al dan niet te solliciteren.

Zorg er daarom voor dat uw jobomschrijving voldoende gedetailleerd én aantrekkelijk is voor toekomstige werknemers. Als ze zich kunnen vinden in de functie-inhoud, dan zijn ze sneller geneigd om de rest van de vacature ook door te lezen en hun CV door te sturen.

Vermeld een salarisindicatie

Hoewel 80% van de bevraagde organisaties zegt geen salarisinformatie te vermelden in de jobadvertentie, verwacht maar liefst 85% van de bevraagde kandidaten dat net wél. Wil u zich onderscheiden van uw concurrenten, dan vertelt u in uw jobadvertentie best wel iets rond het salaris en de extra-legale voordelen die uw organisatie te bieden heeft.

Promoot de bedrijfscultuur

Kandidaten komen via de vacature ook graag meer te weten over de werkomgeving en -omstandigheden. Naast de functie-omschrijving en een overzichtje van de voordelen verbonden aan de job, verwacht maar liefst 8 op 10 sollicitanten een aantrekkelijke beschrijving van de organisatie én de cultuur die er heerst.

Heeft uw organisatie een Instagram of Facebook account waar regelmatig iets gepost wordt om de bedrijfscultuur te promoten? Verwijs hier dan ook naar in uw jobadvertentie.

Schenk aandacht aan de kwaliteit

Zes op de tien kandidaten vindt eveneens dat de vormelijke en redactionele kwaliteit van de vacature veel invloed heeft op de beslissing te solliciteren of niet. Gelukkig besteed 90% van de bevraagde rekruteerders hier ook bijzondere aandacht aan.

https://www.walterspeople.be/nl/