Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Samen Digidoen, voor een digitaal Neteland

Digihelpers
Neteland lanceerde het initiatief Samen Digidoen met een bijhorende campagne. Hiermee willen ze alle inwoners van Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar meenemen in de digitale samenleving.
 
 

Koepel van bestaande Digipunten binnen Neteland

 
“Ondanks de vele mogelijkheden die computers en smartphones bieden, merken we dat het lang niet voor iedereen makkelijk is om ze te gebruiken”, vertelt projectverantwoordelijke Marie Kennis. “Daarom lanceerden we een overkoepelend en toegankelijk initiatief om te zorgen voor meer digitale inclusie binnen de 5 Neteland-gemeenten.” 
 
Het e-inclusiebeleid, dat momenteel wordt opgesteld, legt een sterke verbinding met de bredere werking en andere domeinen waarin Neteland actief is, zoals welzijn en vrije tijd.
 
Samen Digidoen is ontstaan met als doel een koepel te creëren voor verschillende initiatieven rond digitale inclusie binnen Neteland. Dit zorgt ervoor dat de communicatie vlotter verloopt, waardoor het makkelijker wordt om hulp te zoeken bij digitale moeilijkheden.
 
“Om het project zo toegankelijk mogelijk te maken, rollen we momenteel een campagne uit in de regio: een slimme combinatie van herkenbare digitale probleemsituaties met de slogan ‘Digivraag? Digipunt’. Zo maken we zeer laagdrempelig de brug tussen digitale problemen en de gratis digitale hulp bij digipunten”, aldus Anke Liekens, projectmedewerker Digibank Neteland. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Digibanken Vlaanderen en Europese subsidies.
 
 

Antwoord op al jouw digitale vragen en uitdagingen

 
Samen Digidoen telt momenteel tien digipunten, verspreid over de vijf gemeenten van de regio, en hier komen er in de nabije toekomst nog bij. In deze digipunten kan je tijdens de openingsuren gratis en zonder afspraak terecht met al jouw digitale vragen en uitdagingen.
 
De Digihelpers helpen je graag verder op je eigen smartphone, tablet of laptop of op een van de beschikbare computers in het Digipunt zelf. Ook personen met een mindere mobiliteit kunnen beroep doen op Samen Digidoen. Zij kunnen rekenen op hulp aan huis door de Digihelpers. 
 
Daarnaast is het mogelijk om een laptop voor een langere periode te ontlenen via de Digipunten.
 
Zo kan iedereen die momenteel geen eigen computer heeft zich toch digitaal bewegen. Ook voor mensen die hun digitale kennis verder willen uitbreiden, staan de Digipunten klaar met verschillende cursussen en workshops om op eigen tempo te doorlopen.
 
Vanaf nu vind je alle gegevens van de beschikbare digipunten op www.samendigidoen.be. Daarnaast werd de campagne ook in het straatbeeld van heel Neteland gelanceerd, zodat we zoveel mogelijk mensen bereiken.
Digihelpers

Deel dit artikel