In 1992 vertrokken de meeste militairen noodgedwongen vanuit de kazernes in Duitsland maar...na 23 jaar leeft het 5 Linie bij de oudgedienden, ook veel uit de Kempen,  nog steeds verder. Er bestaat zelfs een Koninklijke Vereniging van het 5Linie met vele 100-en leden die een paar keer per jaar samenkomen.  Op 11 juli is er de jaarlijkse barbecue in Soest (Duitsland). 

Johan Temmerman uit Herentals oudgediende 5Linie : 'Deze barbecue wordt al vele jaren georganiseerd door onze anciens die in Soest bleven wonen. Alle oudgedienden zijn hierbij welkom en dit bericht geldt als uitnodiging. U hoeft niet in te schrijven, maar wel een mail sturen naar de organisator, Jacques Kremer die je kunt bereiken op dit e-mailadres: jacques.kremer@gmx.de en je laat hem weten met hoeveel personen je zult deelnemen (aantal familieleden en nog anderen die u vergezellen). 

Betalen doe je ter plaatse onder de vorm van enkele bonnetjes te kopen waarmee u uw persoonlijke barbecue samenstelt. Dat is een heel eenvoudige manier.  Jaarlijks komen er een dertigtal gewezen dienstplichtigen naar die barbecue en nog een tien tot 15 gewezen beroepsmilitairen.

Het is er heel gezellig en de foto's van vorig jaar tonen dit duidelijk aan. Zoals duidelijk vermeld: alle gewezen dienstplichtigen en alle gewezen beroepsmilitairen van het 5 Linie zijn er welkom met hun familie of een andere persoon (of uw chauffeur). 

De locatie is op slechts 300 meter van onze oude kazerne gelegen. Noteer het adres: Niederbergheimerstrasse 24 a. Achter dat grote gebouw is er een parking waar u veilig en kostenloos kunt parkeren.

Daar is de Internationale Garnizoensclub van Soest en u bent te midden van ons heel hartelijk welkom. Vraag er naar Jacques Kremer of Hubert Keuppens indien u er voor het eerst komt. De barbecue gaat door om 18 uur. U ziet de tuin waar alles plaats heeft, vanaf de parking als u daar toekomt.
Uw deelname kunt u nog per mail laten weten aan Jacques Kremer tot ten laatste zaterdag 4 juli aanstaande. 

Hebt u nog vragen ? Stel al die vragen gerust info@vijfdelinie.be
Ook op de agenda van onze website www.vijfdelinie.be staan alle activiteiten vermeld', besluit Herentalsenaar Johan Temmerman.  

Foto's : samenkomst 2014 in Soest / foto's Johan Temmerman / NNieuws.