Op de plek waar vroeger het gemeentelijk zwembad stond in Tongerlo zal in de toekomst speelruimte komen voor de naastgelegen gemeentelijke kinderopvang en voor de vrije lagere school van Tongerlo.

De voorbije maanden werd er hard gewerkt om opnieuw een muur te bouwen als afscheiding met de aanpalende buren. Vooraan werd met de steen van het voormalige zwembad ook een afscheidingsmuur gebouwd.

Al het metselwerk werd/wordt uitgevoerd door leerlingen van het vierde en vijfde jaar van Buso Tongelsbos. Zij zijn 15 à 16 jaar. Voor Tongelsbos was dit een ideaal projectje waarbij ze met 1 begeleider en een 6-tal kinderen vlakbij de school een mooie realisatie konden doen.

Op 28,29 en 30 september zal het laatste werk gedaan worden door de leerlingen en wordt bij wijze van spreke "de laatste steen" gelegd. Het zou mooi zijn om het project en de leerlingen van de Tongelsbos in de kijker te zetten. Zij hebben dit werk op een mooie manier afgewerkt.

Op deze manier bewerkstelligen we een mooie samenwerking met de school die vlak naast het technisch centrum van de gemeente gelegen is. De komende maanden zullen leerlingen van de opleiding schrijnwerker ook helpen met het maken van nestkastjes voor de gemeente.