"De samenwerking tussen de uitbaters van de Herentalse horecazaken en de organisatoren van Herentals Fietst/Feest is uniek en wekt belangstelling uit het buitenland", zei een opgetogen HFF-verantwoordelijke Bart Timperman zaterdagnamiddag. Voorzitter Charles Van de Wouwer deelde aan de verantwoordelijke van de zes eerste horecazaken (Den Beiaard, De Zalm, Vinterra, Café Druyts, Eglantier en Club Human) de eerste baniers uit om uit te hangen. Ze zullen nog voor de braderij het straatbeeld op de Grote Markt sieren.

Met het gebruik van een plastic eventbeker zorgden de horecazaken voor een financieel extraatje voor de organisatie van het evenement, dat daardoor ook gratis kan blijven. Bart Timperman : "We zijn blij dat we dit jaar na een positieve evaluatie, deze samenwerking kunnen verderzetten. Een aantal kinderziektes werden weggewerkt, maar de basisgedachte blijft dezelfde. Door een lichte prijsverhoging tijdens de tweedaagse zorgen alle horecazaken voor een extra bron van inkomsten, zonder daar zelf onder te lijden." De meeste horecazaken waren opgetogen over het feit dat ze de vele uurlonen van de afwassers konden uitsparen en ook niet geconfronteerd waren met serieuze verliezen in hun glasvoorraad.

DECA-Tecnic

Dit jaar zorgt het Herentalse bedrijf Deca-Tecnic opnieuw voor de bekers. Patrick De Cat vond ook een oplossing voor een beker voor de zwaardere bieren. Voor die zware bieren komt een beker van 40 cl. Voor cava zijn er plastiek fluitjes. Voor wijnglazen is er voorlopig nog geen oplossing. Er komt wel een strenge controle op het glasverbod tijdens het evenement.