U bent hier

Samenwerking huisartsenwachtposten en spoeddiensten : 'De juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment'

Heist op den Berg | Herentals | Kempen regio | Lier regio | Neteland
05.09.2019 - 19.01u
Door: Herman Gezelle

De huisartsenwachtposten Pallieterland, regio Heist en regio Mechelen hebben afspraken gemaakt met de spoeddiensten van het Imeldaziekenhuis Bonheiden, AZ Sint-Maarten Duffel, H. Hartziekenhuis Lier en AZ Herentals.

'Ons doel blijft de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment', zegt Pallieterlandvoorzitter Jan Piryns (regio Lier).

'Dit is een primeur omdat er nu voor een ganse regio dezelfde afspraken gelden tijdens weekends en feestdagen. Het doel van de samenwerking is dat elke patiënt op elk moment optimaal geholpen kan worden. Dat door de patiënt naar de juiste dienst te begeleiden.'

Wie eerst naar de huisarts gaat en vervolgens wordt doorverwezen naar de spoeddienst, zal daar voorrang krijgen, binnen hetzelfde niveau van dringendheid weliswaar. (pal)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto