U bent hier

Samenwerking OCMW met Feestvarken vzw

Neteland | Vlaanderen
14.02.2018 - 17.12u
Door: Mark Jaspers

Jouw verjaardag... Weet je nog hoe fijn je het vond toen je nog een kind was? Alle aandacht voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn, maar helaas is de realiteit soms anders.

Feestvarken vzw zorgt voor een fijne verjaardag voor iedereen

In Vlaanderen leven meer dan 270.000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. En daar wil Feestvarken vzw iets aan doen.

De vzw stelt verjaardagspakketten samen waarin een cadeau zit voor de jarige, een traktatie voor in de klas en attributen om thuis een feestje te organiseren. De vzw werkt hiervoor samen met de OCMW's van 33 gemeenten en vanaf dit jaar ook met Herentals. De gelden haalt de vzw uit giften en sponsoring.

De sociale dienst van het OCMW zorgt er voor dat de geschenken terecht komen bij gezinnen die het nodig hebben. De pakketten worden niet aan de kinderen zelf gegeven, maar aan de ouders. Zo blijft alles anoniem.

Deze actie geldt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Eerste officiële verjaardagspakket

Op 19 februari 2018 wordt het eerste verjaardagspakket officieel overhandigd aan de voorzitter van het OCMW en we nodigen u hiervoor van harte uit.

De uitreiking zal plaatsvinden om 18.30 uur in de vergaderzaal van de sociale dienst van het OCMW aan de Nederrij 133b (in het roodstenen ziekenhuis).

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto