De voorzitter van het Herentalse OCMW Fons Michiels (CD&V) ontving maandagavond het eerste officiële verjaardagspakket van Feestvarken vzw.

Jouw verjaardag... Weet je nog hoe fijn je het vond toen je nog een kind was? Alle aandacht voor jou, trakteren in de klas en een leuk cadeau. Zo zou het voor iedereen moeten zijn, maar helaas is de realiteit soms anders.

Feestvarken vzw uit Malle zorgt voor een fijne verjaardag voor iedereen

In Vlaanderen leven meer dan 270.000 kinderen in armoede. Voor die kinderen is een fijne verjaardag geen evidentie. En daar wil Feestvarken vzw iets aan doen.

De vzw stelt verjaardagspakketten samen waarin een cadeau zit voor de jarige, een traktatie voor in de klas en attributen om thuis een feestje te organiseren. De vzw werkt hiervoor samen met de OCMW's van 33 gemeenten en vanaf dit jaar ook met Herentals. De gelden haalt de vzw uit giften en sponsoring.

De sociale dienst van het OCMW zorgt er voor dat de geschenken terecht komen bij gezinnen die het nodig hebben. De pakketten worden niet aan de kinderen zelf gegeven, maar aan de ouders. Zo blijft alles anoniem.

Deze actie geldt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. (pp)

Straks meer met foto.