Samsung, de grootste producent van smartphones, gelooft sterk in de opvouwbare telefoon. Dat zegt Lukas Schmeink aan onze technologiejournalist Loutfi Belghmidi. Schmeink is de nummer 2 van Samsung Benelux.

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 13 procent minder toestellen dan vorig jaar en kijkt al uit naar 2019.

De plooibare smartphone werd vorige week getoond in San Francisco tijdens een bijeenkomst van ontwikkelaars. Samsung doet dit om de mensen die binnenkort de apps gaan ontwikkelen voor het toestel warm te maken voor wat er volgend jaar zal komen.

2018 snel vergeten

De demonstratie van de Galaxy F - want zo gaat het toestel vermoedelijk heten - kreeg heel veel aandacht. Aandacht die Samsung wel kan gebruiken. Het merk heeft een moeilijk jaar achter de rug. Hoewel het merk 3 toptoestellen (de S9, S9 Plus en de Note 9) lanceerde, verkocht Samsung in het derde kwartaal van dit jaar 13 procent minder smartphones dan vorig jaar.

"Maar onze winst is gestegen", zegt Schmeink. Dit heeft Samsung vooral te danken aan de onderdelen dat het verkoopt aan bijvoorbeeld Apple. (VRTNWS)