Het technologiebedrijf Samsung heeft tijdens het Mobile World Congres in Barcelona zijn nieuwe Galaxy S5 voorgesteld. De smartphone heeft een groter scherm dan de vorige versie, een verbeterde camera en een ingebouwde hartslagmeter.

Het nieuwe toestel is vanaf 11 april te koop. Wat het zal kosten is nog niet bekend. De Galaxy S-serie is de belangrijkste concurrent van de iPhone van Apple en heeft ervoor gezorgd dat Samsung koploper is op gebied van smartphoneverkoop. Het marktaandeel van Samsung was vorig jaar 31 procent tegenover 16 procent voor Apple.

Het scherm van het nieuwe toestel is opnieuw groter dan dat van zijn voorganger en dan dat van de iPhone 5, het recentste model van Apple. Het heeft nu een diagonaal van 13 centimeter in plaats van 12,7 centimeter.

Samsung zet met zijn nieuwe model in op comfort. De updates in hardware en software zijn minimaal. Alles blijft er ongeveer hetzelfde uitzien. Nieuw zijn een beter fototoestel (16 megapixel), een ingebouwde hartslagmeter en vingerafdrukherkenning. De hartslagmeter is niet bedoeld om constant te gebruiken, maar voor en na een inspanning.

Naast de Galaxy S5 heeft Samsung ook twee nieuwe slimme horloges voorgesteld. Eén ervan is specifiek bedoeld voor sporters en heeft ook een ingebouwde hartslagmeter.

Bron : Belga