In het zaaltje van De Bareel in O.L.Vrouw-Olen werd maandagavond de opbrengst van het 4e Ontbijt voor Duchenne-patiënt Sander Stappaerts overhandigd aan professor-dokter Nathalie Goemans (UZ Leuven).

Cindy, de mama van Sander, kon alweer een cheque van liefst €20.000 overmaken om het onderzoek naar deze progressieve spierziekte een duwtje in de rug te geven.

'We danken basisschool Toermalijn, de dames van Femma, de familie en vrienden van Sander en zijn ouders Steve en Cindy voor hun tomloze inzet', aldus Lieve Van den Broeck namens het organisatieteam. 'Volgend jaar, voor de 5e editie, steken we nog een tandje bij.'

Dokter Goemans loofde de 'ongelooflijke en ontroerende' sfeer waarin Sander's Ontbijt gestalte krijgt. 'De financiële steun is heel welkom om de ziekte nog beter te kunnen begrijpen en bestrijden. En ik vind vooral de 'smile' van Sander belangrijk.'

Bovenop de cheque van Sander's Ontbijt kreeg de professor ook nog een cheque van €2.500 uit handen van Koen Dauwen namens De Ronde Tafel Herentals 77.

En bovendien kreeg ze bloemen voor haar 35e huwelijksverjaardag. Op het bijhorende kaartje had Sander genoteerd dat ze die mag komen vieren met een romantisch ontbijt op 25 juni 2017, op de 5e editie van Sander's Ontbijt.

Van the Man/ Guy Verellen beelden NNieuws.