In het zaaltje van De Bareel in O.-L.-Vrouw-Olen werd maandagavond de opbrengst van het 5e Ontbijt voor Sander Stappaerts overhandigd aan professor-dokter Nathalie Goemans (UZ Leuven).

Sander mocht opnieuw een cheque van liefst €20.000 overmaken om het onderzoek naar deze progressieve spierziekte een duwtje in de rug te geven. Komt daarbij nog het bedrag van €7.500 van de vrije giften die het afgelopen jaar binnenliepen. Samen dus €27.500.

'We danken basisschool Toermalijn en jullie allemaal', zegt Cindy, de mama van Sander. 'Er kwamen op Sander's ontbijt maar liefst 1.400 sympathisanten ons project steunen. Jullie zijn een fantastisch team. Hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet. Volgend jaar, voor de 6e editie, steken we nog een tandje bij.'

'Ongelooflijke en ontroerende sfeer'

Nathalie Goemans, prof. dr., kinderneuroloog is gespecialiseerd in neuromusculaire aandoeningen en kinderrevalidatie aan het UZ Leuven. Dokter Goemans loofde de 'ongelooflijke en ontroerende' sfeer waarin Sander's Ontbijt gestalte krijgt.

'De financiële steun is heel welkom om de ziekte nog beter te kunnen begrijpen en bestrijden met middelen van o.a. het Rondou fonds.  En ik vind vooral de 'smile' van Sander belangrijk.'

Op het bijhorende kaartje had Sander genoteerd dat ze die smile mag komen halen op het romantisch ontbijt op zondag 24 juni 2018, op de 6e editie van Sander's Ontbijt in zaal De Vrede Olen.

Guy Verellen / beelden NNieuws.