U bent hier

Sanering magazijn Grabbelton start op maandag 7 mei : infovergadering vrijdag

Herentals
03.05.2018 - 15.51u
Door: Herman Gezelle

De eigenaars van de Grabbelton hebben op donderdag 3 mei de firma Bobrik aangesteld om het afgebrande magazijn op te ruimen en de locatie te saneren. Dit gebeurt volgens de leidraad van OVAM voor lokale overheden bij asbestbranden.

De firma Bobrik is een erkende firma die gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest. De sanering begint op maandag 7 mei en zal ongeveer twee weken duren. Op vrijdag 4 mei beginnen op de locatie al voorbereidende werken.

Tijdens de sanering zullen werknemers van Bobrik zich in veiligheidskledij over de werf verplaatsen. Er is echter geen gevaar voor de volksgezondheid. Vorige week en de afgelopen dagen werden luchtmetingen gedaan en deze vonden geen asbestvezels in de lucht. De firma wordt bij de werf bijgestaan en gecontroleerd door asbestdeskundigen van de firma Oesterbaai.

Informatievergadering op vrijdag 4 mei

Asbestverwijderaar Bobrik nodigt alle buurtbewoners uit voor een informatievergadering over hoe de werken gaan verlopen. Deze informatievergadering vindt plaats op vrijdag 4 mei om 18 uur in het Dorpshuis van Noorderwijk (Ring 26). (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto