Tijdens de opendeurdag van 24 tot 31 oktober staan de medewerkers van Sanik klaar om hun klanten te ontvangen in een volledig nieuw interieur.  Al meer dan 60 jaar is het familiebedrijf een gevestigde waarde in de sanitaire en verwarmingssector. Sanik wil met het nieuwe concept duidelijkheid en rust creëren en de bestaande architectuur terug ruimte geven.

Zaakvoerder Michel Janssens : 'De eenvoudige en duidelijke vormen zijn de vertaling van de kwaliteit waar Sanik als familiebedrijf al verschillende generaties voor staat. De producten komen beter tot hun recht zonder afleiding van omgevingsfactoren.

Sanik biedt producten en service aan zowel particulieren als professionelen. Door de nieuwe opstellingen krijg je als klant een reëler badkamergevoel en is het makkelijker om de verbeelding te maken naar de eigen woning. Zo krijg je een duidelijker beeld over de mogelijkheden en is het makkelijker om een optimale keuze te maken.

Daarnaast is er gewerkt met nieuwe zones waar je specifieke productgroepen kan terugvinden zoals baden, kranen, handenwassers,...

Hiervoor heeft de architect gekozen om de verschillende producten te tonen in een uniform kader zodat de eigenheid van het product beter tot z'n recht komt. De bezoeker bekijkt en vergelijkt zo verschillende types naast elkaar.

De werkplekken van de verkopers zijn een centraal eiland geworden waar gasten worden onthaald en waar klanten in alle rust met hun adviseur kunnen overleggen.
Er is gekozen voor witte materialen met accenten van hout die een buitengevoel creëren en de vertaling maken met de natuur wat associeert naar rust en wellness.

Om dit project uit te voeren hebben we gekozen voor een combinatie van twee van onze lokale partnerbedrijven: Arte Interieur uit Oevel en bouwbedrijf Beneens uit Olen.'

Zaakvoerder: Michel Janssens
Architect: Jan De Wit
Projectleider Thijs: Stijn Dierckx
Projectleider Beneens: Hans Ver Elst. (ad)