De vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen trekken vandaag weer op straat voor de jaarlijkse stickerverkoop. Gedurende 2 weken staan de verkopers op kruispunten, in winkelcentra en op drukbezochte plaatsen, om de organisatie te steunen.  Ook in onze regio Neteland Kempen. 

Veldritwereldkampioene Sanne Cant uit Noorderwijk (en toch ook nog een beetje uit Lille...) vindt het een hele eer om de alleréérste zelfklever van Rode Kruis Herentals te mogen aanschaffen.

Sanne Cant : 'Alle respect én dankbaarheid voor hun inzet'

'De RK-mensen zijn altijd op iedere wedstrijd aanwezig om ervoor te zorgen dat gewonden onder de renners, of in het publiek, direct geholpen worden. Dat is enorm belangrijk. Alle respect én dankbaarheid voor hun inzet', zegt Sanne.

Met de opbrengst van de verkoop schaft de Herentalse afdeling extra materiaal aan om ook de nieuwe ambulance uit te rusten.

De stickers kosten 5 euro. Met de inkomsten koopt het Rode Kruis materiaal voor eerste hulp, ziekenwagens of lesmateriaal voor EHBO-opleidingen.

Voor het eerst zijn de stickers ook online te koop en kan de koper aanduiden naar welke afdeling van het Rode Kruis de bijdrage gaat.

Dit jaar siert het bekende Playmobilmannetje de sticker. “Het resultaat is een sticker gevuld met mini-helden, waarvoor Playmobil zich liet inspireren door de Rode Kruisvrijwilligers”, zegt Ine Tassignon van Rode Kruis-Vlaanderen.

Daarnaast heeft Playmobil 10.000 figuurtjes gemaakt van een Rode Kruisvrijwilliger die ook te koop aangeboden worden. (rk) 

Update 27/4 om 18 u:

RK-Herentals verkocht maar liefst 7.500 stickers de afgelopen dagen.

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.