Sanne Cant kreeg donderdagmiddag een gepaste huldiging in de Lakenhal voor het behalen van de regenboogtrui op het WK in Luxemburg, de Belgische titel op het BK veldrijden in Oostende en ook de Europese titel. Sanne (26) afkomstig uit Lille, woont ondertussen in Lankem Noorderwijk.  De traditionele bloemen en een korf Kempense streekproducten kreeg ze als attentie vanuit het stadsbestuur.

Rune Ceusters (13 jaar), aspirant laatste jaar, mocht namens de Vlaamse Wielerschool een woordje van lof brengen.  'Misschien kan er jeugdtalent van de Vlaamse Wielerschool binnen 10 jaar Tom Boonen opvolgen...'  Jos Leys nam de honneurs waar voor de succesvolle en talentrijke Vlaamse Wielerschool.

Kersverse schepen van sport Liese Bergen (sp.a) benadrukte dat Sanne het vrouwenwielrennen en dan in het bijzonder cyclocross populair gemaakt heeft. 'Zij toont aan dat er meer is dan een keuken en een potje make-up. Bovendien moet ze 2  keer de strijd aanbinden, omdat in haar sport de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen nog altijd een beetje zoek is.'

'Ik dank de gemeente voor deze huldiging. Heel tof,' lachte Sanne Cant.

De huldiging was blijkbaar georganiseerd voor een strikt beperkt publiek.

Raar : Wout on hold

Stad Herentals vond het 'belangrijk' om Sanne Cant apart te huldigen en niet samen met Herentalsenaar (ook ex-Lillenaar) Wout van Aert. De wereldkampioen en Belgisch kampioen veldrijden krijgt begin maart een aparte hulde in dezelfde Lakenhal.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.