Sanne Cant heeft zich in Bogense voor de 3e keer op een rij tot wereldkampioene veldrijden gekroond. Ze reed 1,5 ronde van het einde weg van de Nederlandse vrouwen.

Nederland stond met vier troeven aan de start, maar veel samenwerking was er niet bij Oranje. Betsema was de eerste die haar kans ging, maar met Cant in haar wiel floot Worst haar landgenote terug. Zo kon de Belgische titelverdedigster zich een paar rondes goed verstoppen. Na het wegvallen van Ellen Van Loy op de schuine kant stond ze er alleen voor.

Even was er opwinding toen Jolanda Neff vooraan opdook, maar de Zwitserse kon het tempo uiteindelijk toch niet aan. De Britse Nikki Brammeier werd definitief genekt door pech. Zo werd het halfweg cross het langverwachte duel België-Nederland.

Worst had zichzelf opgeblazen in de openingsfase, Vos leek geen superdag te hebben. Lucinda Brand had moeite met de schuine kant en kwam dan ook nog eens ten val in de materiaalpost. Met haar voet nog in het klikpedaal trok een mecanicien haar fiets al weg. (VRTNWS)

Feest in Lille en Herentals

Uiteraard kennen Cant en Van Aert elkaar heel goed. Beiden opgegroeid in Lille, beiden verhuisd naar Herentals. Van Aert koos voor de Herentalse binnenstad aan Wuytsbergen, Cant voor Noorderwijk. Maar de band is gebleven.

En dus was Van Aert er vanmiddag als de kippen bij om zijn dorpsgenote te feliciteren met haar 3e wereldtitel op rij, een kunstje dat Van Aert haar de voorbije drie winters al had voorgedaan. "Welkom bij de club", was dan ook de veelzeggende boodschap van de titelverdediger bij de mannen.

Afspraak volgende zaterdag 9/2 op de Krawatencross Lilse Bergen.

Uitslag vrouwen

1. Sanne Cant in 47'53"
2. Lucinda Brand (Ned) op 9"
3. Marianne Vos (Ned) 15"
4. Denise Betsema (Ned) 25"
5. Annemarie Worst (Ned) 34"
6. Jolanda Neff (Zwi) 1'16"
7. Kaitlin Keough (VS) 1'21"
8. Nikki Brammeier (GBr) 1'37"
9. Sophie de Boer (Ned) 1'59"
10. Ellen Van Loy 2'05".