U bent hier

Sasha & Davy en Andrea Croonenberghs bezoeken Ziekenhuis Geel op Dag tegen Kanker (17 oktober)

Geel
14.10.2019 - 13.24u
Door: Mark Jaspers

Op donderdag 17 oktober vinden er over heel Vlaanderen activiteiten plaats voor de Dag tegen Kanker, samen met Kom op tegen Kanker. Ook Ziekenhuis Geel doet mee. De hele dag zijn er activiteiten en workshops voor kankerpatiënten in het ziekenhuis. Ze kunnen een babbeltje slaan met zorgverleners en lotgenoten, maar ook met Sasha Rosen, Davy Gilles en Andrea Croonenberghs. Zij brengen een bezoek aan Ziekenhuis Geel om patiënten een hart onder de riem te steken.

Wat staat er zoal op het programma? Patiënten kunnen doorlopend een portretfoto laten nemen door een professionele fotograaf, en ze meteen mee naar huis nemen. Om er een prachtfoto van te maken, krijgen ze vooraf gelaatsverzorging, hand- en voetmassage en make-up.

Patiënten kunnen ook een creatieve workshop volgen, een workshop rond zelfreflectie of een workshop over kleurenanalyse en -advies. Maar liefst 95 patiënten hebben zich ingeschreven voor de dag.

Andrea Croonenberghs: "Luisteren naar iedereen die verhaal kwijt wil"

Actrice, zangeres en presentatrice Andrea Croonenberghs brengt op de Dag tegen Kanker een bezoek aan Ziekenhuis Geel om kankerpatiënten te steunen. "Ik prijs mezelf gelukkig dat ik niet uit ervaring kan spreken, maar ik besef heel goed dat de diagnose van kanker een bijzonder zware impact heeft op iemands leven.

We moeten heel goed zorg dragen voor onze familie, vrienden en kennissen die een slecht lotje trekken. En vooral heel goed naar hen luisteren. Want ieder van hen heeft zijn of haar eigen unieke verhaal. Op de Dag tegen Kanker wil ik heel graag luisteren naar iedereen die dat verhaal kwijt wil", zegt Andrea.

Sasha & Davy: "We komen graag langs uit solidariteit en steun"

Ook het muzikaal duo Sasha & Davy zijn van de partij. Ze zullen praten met patiënten en hen een hart onder de riem steken. "Als wij op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de 'Kom op tegen Kanker'-actie, dan doen we dat graag. We kennen genoeg mensen in onze omgeving die met de ziekte en de gevolgen ervan worden geconfronteerd en uit solidariteit en steun komen we graag langs op de afdeling om iedereen er een hart onder de riem te steken. Van patiënten, tot de dokters en het verplegend personeel die zich dagdagelijks inzetten voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd", zeggen Sasha & Davy.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto