In Hulshout legt Saskia Luyten verschillende van haar mandaten binnen de lokale politiek neer. Zelf zegt ze hierover:

"Daar het moeilijk wordt voor mij om mijn professionele carrière verder te combineren met mijn mandaat als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, mijn schepenambt en mijn mandaat als raadslid, heb ik de beslissing genomen om een stap terug te zetten.

Daarom zal ik mijn ontslag indienen voor deze mandaten op de gemeente- en OCMW-raad van 9 mei aanstaande.

Ik ben blij deze functies te hebben kunnen uitvoeren en zo toch een aantal mooie zaken te hebben gerealiseerd. CADO  Westmeerbeek, het op de kaart zetten van Hulshout als FairTrade- en pleegzorggemeente, de opstart van buurnetwerk Hoplr en de aftrap van de 'Avontuur-Voiture' als onderdeel van onze buurtgerichte zorg,...

Ook werd de grondslag gelegd voor een aantal projecten die de komende jaren hun verdere uitwerking zullen krijgen. Hierbij denk ik onder andere aan de oprichting van de Welzijnsvereniging Ter Nethe en de opbouw en ontwikkeling van zorgsite Ter Nethe.

Volledig verdwijnen van het politieke toneel doe ik echter niet. Ik heb mijn mandaat steeds met hart en ziel uitgevoerd en hier heel wat kennis in verworven, zo ook in sociale dossiers.

Daarom maakte ik de keuze om nog wel actief te blijven als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Ik hoop zo mijn steentje nog verder bij te kunnen dragen voor Hulshout."