U bent hier

Sauna- en wellnesscentrum Hezemeer in Nederlandse handen (IWR)

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen
15.11.2017 - 06.59u
Door: Herman Gezelle

De Kempense successtory van sauna- en wellnesscentrum Hezemeer is overgegaan in de overname door de Nederlandse groep International Wellness Resorts (IWR). Die baat in eigen land al 7 wellnesscentra uit en is op zijn beurt eigendom van de Spaanse groep Aspro.

'In de wellnesssector is een consolidatie bezig', zegt manager en ex-vennoot Michel Peeters van Hezemeer.

De overname dateert van afgelopen vrijdag. In eerste instantie werd het management ingelicht en gisteren gebeurde de communicatie naar de personeelsleden. Het is de eerste overname voor IWR in ons land.

'De wereld van de wellnesscentra verandert snel. Het is opeten of opgegeten worden', zegt Michel Peeters. 'Hezemeer heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in personeel en een organigram opgebouwd met het oog op het realiseren van overnames.

Tegelijk kregen we zelf verschillende kandidaat-kopers over de vloer, waaronder grote groepen. We hebben verschillende keren 'nee' gezegd, maar nu dus 'ja'.' De algemeen directeur maakt geen overnameprijs bekend en spreekt over 'een eerlijk bod'.

Kwaliteit blijft
De Nederlanders nemen 100% van de aandelen over van de vorige 4 vennoten, onder wie Michel Peeters. Die blijft wel manager. 'IWR noemt ons een high end sauna en wil die kwaliteit blijven behouden.

Ook de naam Hezemeer blijft. Voor onze klanten verandert er niets. Ze zullen niet merken dat er nieuwe eigenaars zijn. Ook voor onze medewerkers, een 100-tal in totaal waaronder enkele zelfstandigen, blijft alles hetzelfde.'

Het saunacomplex investeerde de voorbije jaren in een nieuw horecagedeelte, siliciumzwembad en een Himalaya-zoutsteensauna.

'We hebben in het verleden omliggende gronden bijgekocht met het oog op een uitbreiding. Recent verkregen we een goedkeuring van het Agentschap Natuur en Bos voor een uitbreiding van de parking. Daarvoor zullen we nu de vergunning aanvragen. Dit wordt de eerste investering onder de nieuwe eigenaars', besluit Michel Peeters.

Over IWR

International Wellness Resorts (IWR.nl) vertegenwoordigt vandaag 7 toonaangevende wellnessbedrijven met vestigingen verspreid over heel Nederland. De organisatie telt meer dan 800 medewerkers en met meer dan 1 miljoen bezoekers op jaarbasis is IWR marktleider in het segment van recreatieve wellness.

(Paul Huysmans MIK - foto's Guy Verellen/ NNieuws).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto