'Na 7 minuten is de studieronde voorbij en steekt Real voor de eerste keer de neus aan het venster met een mooie kans voor Ilias El Attabi', zegt Eddy Lambaerts. Om onder de druk uit te komen van Real gaat Morlanwelz spelen met een vliegende keeper, zeer verrassend.

De Noorderwijkse coach Luypaert reageert snel en vraagt een Time out aan om zijn troepen even aan te spreken. Maar dit resulteert in weinig doelkansen voor beide teams.

In minuut 16 komt uit het niets Real met 0-1 op voorsprong door een lage schuiver overhoeks binnen getrapt door El Ghaadaoui. Met deze scoren gaan we ook de rust in.

Net na de koffie pauze laat Morlanwelz de gelijkmaker liggen en dit wordt cash betaald door de 0-2, El Attabi. Maar nog in diezelfde min trapt Morlanwelz al snel de 1-2 tegen de touwen.

Hierna houdt de Noorderwijkse doelman Mourad Talhaoui de voorsprong vast door enkele super saves. Maar enkele minuten later staat er dan toch de 2 - 2 op het scorebord. Real geeft niet op en krijgt daarna nog enkele goede kansen maar kan deze niet verzilveren.

In minuut 36 komt Real terug op voorsprong 2 – 3, een doelpunt gescoord door uitblinker El Ghaadaoui. Toch kan Real deze voorsprong niet vasthouden en uit een ingestudeerde vrijetrap scoort de thuisploeg de verdiende gelijkmaker.

Beide ploegen krijgen nog wel enkele kansen maar de score blijft steken op een 3 - 3. Een verdiend punt voor Morlanwelz dat een sterke partij speelde maar voor Real 2 verloren punten die ze de komende weken ergens moet gaan terughalen.

En met wedstrijden tegen de top drie van vorig jaar wordt dit een zeer zware opgave.
Volgende week vrijdag speelt Real thuis tegen FT Antwerpen. Supporters allemaal op post voor de eerste thriller in onze sporthal De Mixx in Herselt.

Onze beloften ploeg nam wel de 3 punten mee naar de Kempen door een puike 2 - 3 overwinning. Zij kwamen al snel 2 - 0 op achterstand maar knokten zich terug in de wedstrijd door veel inzet en mooie voetbal dat resulteert op een 2 - 3 overwinning.

Een overwinning in Morlanwelz, het walhalla voor de jeugd bij één van de sterkste teams en favoriet voor de titel bij de -21', besluit Eddy Lambaerts.