Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saxofonist Robin Verheyen speelt solo in kerk van Hallaar in het kader van Open Kerken Dag : aanrader 4/6

Robin Verheyen jazz

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe album Playing the Room, geeft saxofonist Robin Verheyen enkele solo-optredens op bijzondere  locaties.

In Heist-op-den-Berg viel de keuze op de gotische kerk Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in deelgemeente Hallaar. Apart is dat het optreden plaatsvindt op zondagochtend, in het kader van Open Kerken Dag.

Robin Verheyen is vooral bekend van TaxiWars, de band die hij in 2014 samen met Tom Barman van dEUS opstartte. Ook met zijn soloproject overstijgt hij de genres. Zijn vertrekpunt is jazz, maar hij put evenzeer uit klassiek repertoire.  Op het programma staan stukken van Johann Sebastian Bach, Thelonious Monk en Guillaume Dufay, naast eigen composities en improvisaties.

OP ZONDAG 4 JUNI 2023 om 11.00 uur

in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, L. Carréstraat z/n, 2220 Hallaar (Heist-op-den-Berg).

ROBIN VERHEYEN solo "Playing the Room"  Robin Verheyen (tenor- en sopraansax)  tickets: 15 euro (basis), 13 euro (Hnitaleden), 8 euro (-24) - Een organisatie van de Hnita Jazz Club   www.hnitajazzclub.be

In het najaar van 2021 werd Robin Verheyen door kunstencentrum KAAP en het huislabel W.E.R.F. Records uitgenodigd om tijdens het festival AMOK een soloconcert te verzorgen in de prachtige Brugse barokkerk Walburga.

Het concert werd integraal opgenomen, en aanvullend werd, zonder publiek, in de grote zaal van het Brugse Concertgebouw een extra opnamesessie ingepland. Beide ruimtes hebben één ding gemeen: een bijzondere akoestiek. De dialoog die Verheyen met beide ruimtes aanging, zorgde voor een unieke sound, en gaf meteen aanleiding tot de titel van zijn eerste soloplaat: Playing the Room.

Robin Verheyen (Turnhout, 1983) heeft de voorbije twee decennia bewezen dat hij niet alleen een van ’s lands beste saxofonisten is, maar daarnaast ook niet onder één noemer te vatten is. Met Tom Barman en TaxiWars toonde hij aan stevig te kunnen rocken, terwijl hij met The Bach Riddles liet zien dat ook barokmuziek hem niet vreemd is. In zijn eigen band laat hij zich vaak omringen door illustere Amerikaanse jazzgrootheden als drummer Joey Baron of pianist Marc Copland, maar met Playing the Room bewijst hij dat hij ook op zichzelf zijn mannetje kan staan en wat voor uitzonderlijke muzikant en improvisator hij is.

Robin Verheyens solo-optreden belooft een muzikale reis vol ontdekkingen te worden op de grens van spiritualiteit en virtuositeit.

Het album Playing the Room verscheen op 5 mei op W.E.R.F. Records, en werd gelimiteerd op vinyl uitgegeven.  Foto Tom Leentjes

Meer info op www.robinverheyen.be.

L. Carréstraat, Heist-op-den-Berg, België

Robin Verheyen jazz

Deel dit artikel