U bent hier

ScaRveD stelt eerste cd voor in Vorselaar

Vorselaar
08.09.2014 - 21.01u
Door: Herman Gezelle

De Belgische band ScaRveD speelde het klaar om na amper twee jaar na de oprichting een recorddeal in de wacht te slepen met Sleaszy Rider Records, het rock- en metallabel dat onder meer toppers als Motorhead en Def Leppard onder haar vleugels heeft. Dit resulteerde in een schitterend eerste full album 'Dynamite', sinds begin augustus op de markt. Naar aanleiding van de CD-release concerteert de band op zaterdag 27 september in evenementenhal De Dreef in Vorselaar.

ScaRveD is een female fronted rockband die in september 2012 werd opgericht door enkele ervaren rockers. Hun genre balanceert op de dunne lijn tussen rock en metal. Frontlady Caro, een rock chick in hart en nieren, begon haar carrière eigenlijk in het dance-circuit. Als pril zangeresje werd ze ooit opgepikt door platenfirma EMI waarvoor ze twee bescheiden hitjes scoorde. Al snel werd voor Caro echter duidelijk dat dance niet haar ding was en stortte ze zich met volle overgave in de rockwereld.

Gitarist Luc Van Dessel en bassist Wim Wouters maakten in het verleden deel uit van de legendarische prog-rockband Tails Blue, die vooral in de jaren ’80 furore maakten. Drummer Geert Mariën is vooral gekend van zijn sessiewerk bij diverse bekende artiesten en bands. Hij beheerst dan ook zowat alle drumstijlen van jazz tot heavy metal en behoort net zoals Luc en Wim tot de top van de Kempische rockscene. Samen vormen ze nu Belgisch nieuwste rocksensatie ScaRveD.


Tickets voor het concert op 27 september zijn te koop bij Chill Out en 5 voor 12 (Vorselaar), Café 't Saske (Herentals), Jake's Place (Westerlo) en Continu (Antwerpen). Ook via de website van de band kunnen tickets besteld worden. Het optreden begint om 21 uur, de afterparty wordt verzorgd door The Viper Squad, de band van Dominique Swerts (ex-Mauro Pawlowski).  www.scarved.be

Eddy Leysen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto