Nu koning winter definitief zijn intrede heeft gedaan in de provincie, zijn aan zes provinciale waterpartijen schaatsmeters geplaatst. Bij vriestemperaturen geven de meters aan hoe dik het ijs is. Van zodra de ijslaag 12 centimeter dik is, kunnen schaatsliefhebbers de schaatsen aanbinden.

Leerlingen van het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar nijverheid van PITO Stabroek maakten de 15 schaatsmeters voor de provinciale wintercampagne Gezellig buiten. Hiermee nodigt de provincie het publiek uit om ook in de winter gezelligheid op te snuiven in haar domeinen en op evenementen.

Er werden 2 schaatsmeters geplaatst aan de grote Gertryvijver van het Prinsenpark en aan drie vijvers van het Zilvermeer. De schaatsmeters werden op 18 december geplaatst, nu is het alleen nog hopen op stevige vriestemperaturen voor deze winterpret.

Schaatsen in openlucht

"Van zodra het vriest, zijn bezoekers benieuwd wanneer ze kunnen schaatsen", vertelt gedeputeerde Jan De Haes, bevoegd voor recreatie- en groendomeinen. "Dankzij de schaatsmeters kunnen de bezoekers de toenemende dikte van het ijs op de voet volgen. We kijken uit naar hun reacties en hopelijk veel schaatsplezier."

Vanaf 18 december kunnen nieuwsgierigen de meters aan de grote vijver in het Prinsenpark en aan de zwemvijver in het Zilvermeer ontdekken.

Gezellig buiten

De provincie Antwerpen organiseert deze winter een twintigtal activiteiten op een tiental locaties. Op die manier verleidt de provincie haar inwoners om ook 's winters gezellig buiten te komen en haar domeinen en evenementen te bezoeken. Via www.gezelligbuiten.be/schaatsen kan iedereen ook van thuis uit volgen of je al kan schaatsen.

Wanneer:
Schaatsen? Van zodra het ijs minstens 12 centimeter dik is

Waar:
Grote vijver (Gertryvijver) Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, Retie
Zwemvijver provinciaal recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, Mol

Meer info: www.gezelligbuiten.be/schaatsen