Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schapenkudde van Kemp vzw begraast oevers Kanaalplas Mol in november

Kemp schapen

Vrijdag 10 en op dinsdag 14 en woensdag 15 november zorgt een grote schapenkudde weer voor mooie taferelen langs de oevers van de Kanaalplas Mol. Kemp vzw zet in opdracht van het gemeentebestuur de kudde in om de oevers van de Kanaalplas af te grazen.

Dit moet verhinderen dat de mooie vergezichten vanaf het toeristische fietspad over het water verdwijnen achter het opschietende groen. Bovendien krijgt hierdoor het typische Kempense heidelandschap opnieuw alle kansen om zich te ontwikkelen. Het is een belevenis op zich en een unieke kans om echte Kempische heideschapen samen met de herder en zijn hond aan het werk te zien.

Voor dit project werkt het gemeentebestuur nauw samen met vzw Kemp, Natuurpunt, Natuurvereniging De Gagel, Port Aventura en het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).

Kemp vzw is een Molse natuurvereniging die met oog voor onze cultuur en geschiedenis, en met inschakeling van sociale tewerkstelling, haar steentje wil bijdragen aan een ecologisch en toeristisch waardevolle streek.

Kemp schapen

Deel dit artikel