De wedstrijd HYC-Chiefs Leuven is zondagavond totaal uit de hand gelopen. Het scheidsrechterlijke trio had de match niet in de hand, en nam veel onbegrijpelijke beslissingen. Gevolg hiervan waren meerdere vechtpartijen op het ijs.

Onder het toeziend oog van 'Referee in Chief' Marco Coenen waren de heren Kalse, Dhont en Toemen niet in staat om de orde te handhaven, iets wat ze zelf in de hand werkten.

Deze onkunde, of was er misschien meer aan de hand, was een echte blamage voor dit drietal. De manier waarop ze de controle over de wedstrijd verloren brengt de arbitrage in het ijshockey in een slecht daglicht. Je moest echt geen kenner te zijn om te zien dat er op het ijs dingen gebeurden die in strijd waren met de regels van de Internationale Ijshockey Federatie.

Het rommelt blijkbaar al een tijdje in en om de scheidsrechterskringen, bekwame refs worden geweerd voor belangrijke matchen. Een veelgehoorde opmerking is dat leden uit clubbesturen hun positie in het bondsbestuur gebruiken om hun club voordeel te verschaffen.

De vraag blijft natuurlijk: was de schertsvertoning van zondagavond een voorbeeld van onkunde van de referee's, met gepaste sancties vanwege de
bond als gevolg, of was er meer aan de hand ?

Foto's en redactie : Peter Vissers / Nnieuws