Schepen Leen Beke (CD&V Geel) diende bij de partij haar ontslag in als schepen. Ze keert terug naar de privésector waar ze tegen het einde van dit jaar aan de slag kan. Ze zal haar functie blijven uitvoeren tot in het najaar, zodat haar opvolger voldoende tijd heeft om zich in te werken.

Daarna blijft ze zetelen als gemeenteraadslid.

De beslissing om haar mandaat vacant te stellen was niet eenvoudig. "Begin dit jaar heb ik een aanbod gekregen uit de privésector, dat ik niet zomaar naast me kan neerleggen", vertelt Leen Beke.

"De inhoud van de job spreekt me enorm aan en na enkele maanden van wikken en wegen heb ik besloten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Omdat het om een voltijdse job gaat, is dit wat betreft tijdsbesteding niet combineerbaar met een schepenmandaat in een stad zoals Geel."

Meeste voorkeurstemmen

Voor haar bevoegdheden dient nu een opvolger gezocht te worden. "Het zijn niet de meest eenvoudige dossiers, maar ik ben er van overtuigd dat de partij een waardige opvolger zal vinden. De zomerperiode is ook een goed moment om de fakkel door te geven omdat het een rustigere periode is", gaat Leen verder.

Leen Beke startte in 2003 bij CD&V als bestuurslid en werd later ondervoorzitter. Ze zetelt sinds 2006 in de gemeenteraad en werd in 2010 schepen van lokale economie en financiën in. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 behaalde ze ruim 3.700 voorkeurstemmen, veruit het beste persoonlijke resultaat over alle partijen heen.

Aan het begin van de legislatuur kreeg ze de bevoegdheden openbare werken, patrimonium, woonbeleid, landbouw en platteland, stadsvernieuwing en ambtenaar burgerlijke stand toebedeeld.

In gemeenteraad

"Mijn passie voor lokale politiek blijft, daarom wil ik graag blijven zetelen in de gemeenteraad", legt Leen uit. "Er zijn de voorbije jaren vele belangrijke dossiers opgestart die nu in de uitwerkingsfase zitten of kortelings opgestart worden. Dat wil ik toch graag blijven opvolgen, al is dat voor een stuk vanop de zijlijn."

Partijbestuur kiest opvogler

Wie de nieuwe schepen zal worden, is nog niet geweten. "Binnen de partij wordt er gezocht naar een geschikte opvolger die vanaf het najaar in het schepencollege zal zetelen", weet Leen Beke. "Het partijbestuur zal zich hierover tijdens de volgende maanden buigen".