Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schepen Sumati Adriaensen uit Kasterlee overleden na slepende ziekte (35) : "Was overal aanwezig"

Sumati Adriaensen

Vanmiddag is de Kastelse schepen van sociale zaken, welzijn en senioren Sumati Adriaensen na een slepende ziekte (kanker) op 35-jarige leeftijd overleden. Tot op het einde heeft ze haar politiek mandaat met grote betrokkenheid en engagement vervuld.

In 2012 deed Sumati (CD&V) haar intrede in de gemeenteraad en werd ze meteen ook schepen van de gemeente Kasterlee. Op dat moment studeerde ze nog maar ze wist studie en politiek goed te combineren. Geleidelijk nam ze meer bevoegdheden op zoals kinderopvang, senioren en bibliotheken.

"Het sociale beleid lag haar nauw aan het hart", zegt burgemeester Ward Kennes. "Sumati was naast schepen ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst dat zich buigt over de individuele steunvragen. Deze legislatuur heeft ze op het sociale en het welzijnsbeleid echt haar stempel gedrukt!.

Personen in armoede, personen met een beperking, senioren, langdurig zieken, minder mobielen, nieuwkomers,… ze konden allemaal rekenen op het grote hart en de sterke drive van Sumati. Ze werkte graag samen met de medewerkers van het Sociaal Huis, de Seniorenraad en de Welzijnsraad, de vrijwilligers van de Minder Mobielencentrale, het  Praatpunt of Kom op tegen Kanker.

Deze legislatuur gaf Sumati ook het armoedebeleid een sterke impuls. Zo kwam er een coördinator gelijke kansen en werd de UitPas gelanceerd om drempels weg te werken bij de participatie aan het socio-culturele leven. Ze was ook een pleitbezorger van de beweegtoestellen voor senioren.

Sumati was een trouwe supporter van het verenigingsleven. Ze was aanwezig op vele activiteiten en evenementen in onze 3 dorpen. Ze nam diverse taken op in de partijwerking, als trekker binnen JONG cd&v en als lid van de provinciale en nationale partijraad.

In 2019 ging ze aan de slag als medewerker op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Verlinden.

Tijdens haar lange ziekteproces bleef Sumati de politieke bedrijvigheden van zeer nabij volgen. Als ze niet fysiek aanwezig kon zijn, sloot ze vaak digitaal aan bij het schepencollege of de fractievergaderingen. Ook in de begroting 2024 zijn haar klemtonen zoals de Zomerschool terug te vinden.

“Sumati was een sociale, ambitieuze en geliefde collega”, vervolgt burgemeester Ward Kennes. “Niet alleen de lokale politiek, maar ook heel veel inwoners en verenigingen gaan haar hard missen. Samen met de schepenen, raadsleden en medewerkers van het gemeentebestuur bied ik aan haar echtgenoot Kim, haar zoon Victor, haar ouders en familie mijn deelneming aan.”

 

Je kan het rouwregister tot en met woensdag 17 januari van 9u tot 16u ondertekenen in het gemeentehuis Kasterlee. Van donderdag 18 januari tot en met zaterdag 20 januari ligt het rouwregister in het sociaal huis in de Leistraat  Lichtaart -  van 9u tot 16u en op zaterdag van 10u tot 14u.

Als eerbetoon aan Sumati hangen de vlaggen aan alle gemeentelijke gebouwen op vrijdag en zaterdag halfstok.

De uitvaart heeft zaterdag om 11u plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk Lichtaart.

 
Sumati Adriaensen

Deel dit artikel