Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schepencollege geeft toch groen licht voor verkaveling aan Acacialaan Herentals

Acacilaan Herentals

Het schepencollege van Herentals heeft aan een projectontwikkelaar 2 omgevingsvergunningen verleend voor de bouw van 12 van de oorspronkelijk 38 aangevraagde woningen in de Acacialaan op de Molekens.

Tegen de verkavelingsvergunning loopt echter nog een beroep van de buurtbewoners bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.  Het fel protest tegen deze beslissing blijft groeien.

Deze verkaveling krijgt de straatnaam Kleine Molenplein. Maar de buurt protesteert al jaren tegen de plannen.

De bouwheer heeft het project opgedeeld in afzonderlijke stukken en diende een vergunningsaanvraag in voor de eerste twee fases met 8 woningen met een hoogspanningscabine voor Fluvius en nog eens 4 woningen.

'Schepen voor ruimtelijke ordening draait nog maar eens z'n kazak'

'De stad draait nog maar eens haar 'kazak',' klinkt het op de Acacialaan.  'Deze coalitie (N-VA-CD&V) is compleet onbetrouwbaar. Het stadsbestuur wacht de beslissing van ons beroep gewoon niet af, én het geeft ook nog positief advies voor de start van de bouwwerken.

Ze hebben negatief advies gegeven tegen de omgevingsvergunning en ze hadden perfect opnieuw negatief advies kunnen geven om zo de procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen eerst af te wachten. We gaan verder onderzoeken hoe we dit bestuur een halt kunnen toeroepen. 

Dit is een schande en het zoveelste voorbeeld van onbetrouwbaar bestuur, vooral van de schepen voor ruimtelijke ordening', klinkt het.  Foto : de buurt aan Acacialaan.

Acacialaan , Herentals, België

Acacilaan Herentals

Deel dit artikel