Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scherpenbergen-De Hutten is wandeling van het jaar

Hutten

Decor? Europese topnatuur. Soundtrack? Stilte! Figuranten? Van ijsvogeltje tot ree.

Scherpenbergen-De Hutten is de wandeling van het jaar. De favoriet van het publiek in de wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen.

De wandeling in Meerhout en Geel combineert de fraaiste landschappen van Natuurpark Grote Netewoud: de meanderende Nete, uitgestrekte bossen, zandige landduinen en fotogenieke heidegebieden.  Een wandeling die je zintuigen prikkelt én verwent.

Op-en-top Grote Netewoud, deze winnaar. Langs de Nete en haar zijrivieren ontdek je natuur van Europees belang (Natura 2000!). Dankzij de inzet van natuurverenigingen, een hele reeks partners en talloze enthousiaste vrijwilligers oogt het natuurpark bovendien alsmaar knapper.

Uitvalsbasis voor je wandeling? De eeuwenoude watermolen van Meerhout, vandaag een sfeervol bezoekerscentrum met cafetaria, picknickeiland en speelnatuur.

Via de kabbelende Nete bereik je het historische landschap Scherpenbergen-De Hutten, een mix van bossen, heide en landduinen.  Je passeert twee pareltjes beheerd door Natuurpunt. Op de zitbank in de  Kwacht, een waardevol laagveengebied, wil je uren blijven dagdromen. En in de Keyfheide stap je in de nazomer door een tapijt van purperen bloempjes.

Tien om te zien

De wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’ van Toerisme Provincie Antwerpen bewijst het keer op keer: ook dicht bij huis maak je aantrekkelijke wandelingen. De lijst met winnaars leest als een ‘best of’.

Scherpenbergen-De Hutten bleek de favoriet van de wandelaars in de tiende editie. Het traject in Meerhout en Geel verzamelde meer stemmen dan de kandidaten uit Essen, Herselt, Kontich en Retie.

Initiatiefnemer Natuurpunt beheer vzw ontvangt 1000 euro voor nieuwe wandelprojecten. Toerisme Provincie Antwerpen zal de wandeling de komende twaalf maanden extra promoten.   Gedeputeerde voor Toerisme Colson: “Fijn dat de wedstrijd het Grote Netewoud in de spotlights zet. Een geweldige wandelplek in de Kempen, voor groot én klein. Van het stoere Totterpad tot de avontuurlijke wandelvakantie ‘Expeditie Buitengewoon’. Scherpenbergen-De Hutten presenteert de natuur van het Grote Netewoud op haar mooist. Smaakt naar meer? Ook de negen andere laureaten van de wedstrijd hebben heel wat verrassends in petto. Om één voor één af te vinken ...

Foto : Sfeerbeeld Scherpenbergen-De Hutten (Kwacht) -  Toerisme Provincie Antwerpen.

Hutten

Deel dit artikel