Op pinksterzondag lokte de 4e Jazz in Thals meer dan 1.800 jazzferventen naar het centrum van de Keizerstede. 10 Kroegen borrelden over van swingende jazzvibes.  Het aangekondigde onweer friste net in de vooravond het centrum op, waarna de hemel mooi opklaarde. Dus ideaal jazz-concertweer onder een open sterrenhemel.

Het intiem openingsconcert van Jo Hermans & Friends in De Voorzienigheid, tijdelijk omgedoopt tot 'Chapelle Imperial' in de Wolstraat, was vooraf uitverkocht.  Een unieke jazzbeleving van topniveau.

Co-organisator Jochen Van Laere : 'We zijn heel blij met de opkomst van 1.800 jazz-fans, dat is een groot succes. We blijven groeien en dat doet deugd.'

Schitterden in de Hertalse horeca :

Chadli Green (US) in Den Brigand; Djartman (B) in Unico; Moon Express (B) in Club Human ; Joe Wulf (DE) bij Den Druyts ; Arne Van Coillie Quartet (B) in Café 't Theater; James & Black (US) in De Max; Nelson Matta (BRA) & Centerpiece Kwintet in De Zalm; Buscemi feat. Liefsoens (B) in JC2200 en Jo Hermans and Friends (B) in de Chapelle Imperial.

Een Duvelse jazzpluim voor de organisatoren. Afspraak op de 5e editie 2019 pinksterzondag.

Jazz in Thals mmv. Nnieuws Kempen.