U bent hier

Schitterende 5e editie Jazz in Thals met 'Omleiding naar Karmel 2020'

Herentals
10.06.2019 - 00.16u
Door: Herman Gezelle

Jazz in Thals bracht vanavond voor zo'n 1.500 jazz-fans swingende ambiance naar het centrum van Herentals. Op 9 locaties concerteerden evenveel bands van topkwaliteit. Bij dit jubileum lag de nadruk lag op de veelzijdigheid van jazzmuziek, met Belgisch én internationaal talent vol variatie.

Bij café Unico op de Markt stond 'Omleiding naar De Karmel'.  De horeca in Herentals heeft het niet gemakkelijk blijkbaar. Maar dat wist je al.

'Heel goei jazz-formaties'

'Awel, welle komen ieder jaar genieten op Jazz in Thals, een super swingende kroegentocht mee heel goei jazz-formaties', lacht Hannelore Verbist uit Oosterlo. 'Vroeger kwamen we altijd naar Swing in Thals, mee veel blues op het podium, maar da is spijtig genoeg verdwenen. Heel goeie jazz dees editie.'

Jazz openluchtfestival aan De Chapelle

Om de 5e verjaardag nog extra in de verf te zetten, breien de initiatiefnemers aan de jazz-kroegentocht en de geregelde losse optredens onder de noemer 'jazz-sessions' dit jaar nog een groter feestje. 'Ons jazz-comité plant op 31 augustus een -jawel- openluchtfestival aan De Chapelle, maar daarover maken we pas later de bijzonderheden bekend', bevestigt Jan Goossens.

Een Duvelse jazzpluim voor de organisatoren. Afspraak op de 6e editie 2020 pinksterzondag.

Foto's en tekst Mark & Corinne Jaspers / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto