U bent hier

Schitterende editie (Ge)Varenwinkel Festival in Varenwinkel

Herselt
31.08.2014 - 23.28u
Door: Franky Van Leeuwen

In de annalen van de Vlaamse zomerfestivals mogen we nu ook de editie 2014 van (Ge)Varenwinkel opnemen die zonder al te erge (onweers)-problemen verliep.  Een keure van nationale bands, maar positief overschaduwd door heel wat bekende buitenlandse formaties,  passeerden tijdens deze 2 dagen de revue.

Headliner op vrijdag, voorafgegaan door de Braziliaanse gitarist Igor Prada en Oostenrijkse keyboardswizz Raphael Wressning, waren de Delta Saints uit Nashville TN. Met hun in bourbon gedrenkte Bayou Country- en Southernrock wisten ze de meer jeugdige bezoekers aan te spreken dan de meer typische bluesfanaten die daarmee op hun honger bleven zitten.

Op zaterdag waren het vooral de Chicago legendes, een nog steeds kranige 85 lentes tellende Jimmy Johnson, hier geruggensteund door een Belgische begeleidingsband (uit het Waalse landsgedeelte) en Mud Morganfield (zoon van blueslegende Muddy Waters, vandaag geflankeerd door niemand minder dan stergitarist Micky Moody (Whitesnake enz.) de hoogtepunten van de tweede dag. Johnson en Morganfield tapten uit hun immense backcatalogus en kregen we Chicagoblues op zijn best maar een beetje te clean. Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van een blueslegende door het leven te gaan. Dat is het lot van Morganfield.

Maar de meest overtuigende act kwam eveneens uit de Windy City Chicago, de jonge Steepwater Band. Met reeds meer dan vier prachtige cd’s op hun actief wisten ze meteen met hun schitterende versie van ‘Crossroads’ op het festival een stevig accent te leggen.  Zeg maar gerust, een verrijzenis van de Allman Brothers Band, voeg daar wat muziek van Gov’t Mule bij en je krijgt Steepwater Country: Southern rock van hoog niveau. Een band om te volgen…

Hoogstwaarschijnlijk zal het festival volgend jaar naar een nieuwe locatie moeten uitkijken omdat er nu plannen bestaan om de huidige locatie te verkavelen. We houden u graag via deze weg op de hoogte.

Verslag en foto's : Alfons Maes /Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto