U bent hier

Schitterende manche BK Beach-volley in Kortrijk

Heist op den Berg | Neteland
30.05.2017 - 06.54u
Door: Peter Caers

De voorbije week werd de Grote Markt in Kortrijk onder een stralende zon herschapen in een groot strand voor de 3de manche van het BK beachvolleybal. Gisteren streden de 12 beste herenploegen en damesploegen tegen elkaar voor een plaatsje in de finale. Joppe Paulides en Bob Douwen moesten het in hun poule opnemen tegen de Zweedse gastploeg Boman - Appelgren die al enkele jaren meedraaien in het professionele beachcircuit. Later op de dag namen ze ook de maat van Pirali - Nuyten waardoor ze in de kwartfinale terecht kwamen. Daarin moesten ze het opnemen tegen Yentl Van der Aa en Thomas Van Reeth en die hadden blijkbaar net iets minder last van de warmte en wonnen in tiebreak met 15-17. Joppe en Bob moesten zich tevreden stellen met een 5de plaats.

De andere Kinebeachteams slaagden er het voorbije weekend jammer genoeg niet in om zich te plaatsen voor de grand slam op zondag. Coenen - Vermeeren moesten hun meerdere erkennen in het jonge talentvolle duo Vleugels - Verspecht en Jens Christiaens - Lienert Cosemans werden door Jelle Sinesael en Stef Engels uit het tornooi gekegeld. De 2 andere Kinebeachteams zaten in dezelfde poule en moesten het onderspit delven tegen de Zweedse internationals Boman - Appelgren.

Ze gaan de komende week werken aan hun zwakkere punten om er volgend weekend weer vol vertrouwen tegen aan te gaan in Genk.

De resultaten van Joppe en Bob op de grand slam in Kortrijk :

-Paulides Joppe - Douwen Bob - Boman Simon - Appelgren Martin: 21-18, 21-11 (2-0)

-Paulides Joppe - Douwen Bob - Pirali Yannick - Nuijten Oscar: 21-23, 21-16 en 15-11 (2-1)

-Van der Aa Yentl - Van Reeth Thomas - Paulides Joppe - Douwen Bob: 16-21, 21-16, 17-15 (2-1)

De resultaten van de kwalificatiewedstrijden en de grand slam kan je terugvinden op http://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/53/#Finalresults

verslag: Annemie Daems/Nnieuws.be/Mendo

 

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto