Op vrijdag 8 maart 2013 leggen drie klassen uit het secundair onderwijs het vuur aan de schenen van Patrick Van Acker, General Manager van BP Chembel in Geel.

Zij doen dat tijdens een debatnamiddag “Meet the Boss” georganiseerd door essenscia vlaanderen, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences. Frank Deboosere animeert het debat. Economie en ecologie met elkaar verzoenen op de site van BP in Geel is het centrale thema en dat belooft boeiend te worden.
 
 
Een vlotte communicatie met jongeren is voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences uiterst belangrijk. Vaak is de chemie immers voor hen een grote onbekende, terwijl de chemische industrie via haar producten in ons dagelijks leven alomtegenwoordig is en voor tal van problemen duurzame oplossingen biedt. Bovendien staat de sector in Vlaanderen het komende decennium voor de gigantische uitdaging om jong talent aan te trekken. Jaarlijks is de sector op zoek naar 2.000 nieuwe medewerkers om het vertrek van oudere werknemers op te vangen.
 
Om jongeren rechtstreeks in contact te brengen met deze boeiende wereld, organiseert essenscia vlaanderen “Meet the Boss”-namiddagen tussen een topman uit de sector en leerlingen van de derde graad secundair onderwijs.
 
‘Boss’ Patrick Van Acker, tevens voorzitter van essenscia vlaanderen, heeft gekozen voor de stelling ”De chemische site van BP verzoent economie en ecologie temidden van de gemeenten Geel, Laakdal en Meerhout.”
 
Leerlingen van het zesde jaar van de Vrije Sint-Lambertusschool in Westerlo, het Sint-Dimpnacollege in Geel en het Sint-Jozefinstituut in Geel ontwikkelen ook hun eigen stellingen die zij in een fiks en geanimeerd debat onder leiding van Frank Deboosere zullen verdedigen. De klas die dat op de meest geïnspireerde manier doet, wint een cheque van 400 euro.