Na een knappe 2e plaats in het reguliere kampioenschap na Lierse, wisten de prov. Scholieren van Westerlo vrijdagavond de Ravago Cup Arendonk mee naar huis te brengen .


Onder een lodezware zon en veel wind wonnen de poulains van trainer Marc Van Den Eynden alle wedstrijden zonder 1 enkel tegendoelpunt .

De uitslagen :
Witgoor Dessel - KVC Westerlo : 0 - 4
Hoboken - KVC Westerlo : 0 - 1
Merksplas - KVC Westerlo : 0 - 1.

De finale werd gespeeld tussen thuisploeg Verbroedering Arendonk en KVC Westerlo.

KVC kwam snel op 0-1 wat nadien volgde had nog weinig met voetbal te maken. Voor beide teams een aantal gele en een rode kaart voor KVC Westerlo, dat met 10 man de 0-1 voorsprong kon vasthouden.  

Kapitein Robin Marien mocht terecht de mooie trofee mee richting het Kuipke nemen.

Ijzersterk seizoen voor Scholieren KVC Westerlo
Een ijzersterk seizoen dus voor de Scholieren van KVC Westerlo, waar een aantal spelers gisteren hun laatste wedstrijd speelden :

- Keeper Andreas en spits Rik De Busser verhuizen naar FC De Kempen.
- Robbe Bauweraerts naar Ezaart Mol.
- Robin Marien naar VC Herentals.

Robin Marien uit Dikberd Herentals over zijn vertrek : 'Na 10 leuke en leerrijke seizoenen in Westerlo werd het tijd voor een overstap.  Je moet eerlijk zijn met jezelf.  De eerste ploeg van Westerlo is te hoog gegrepen voor mij, zeker na mijn blessure van 3 jaar geleden die me tot vorig seizoen parten heeft gespeeld.
Er was toen zelfs sprake van soort einde carrière, maar dankzij de, helaas inmiddels overleden kine/osteophaat Alberto Egana, die me tot op het laatste behandelde, ben ik terug voetballer.

Er waren enkele aanbiedingen, maar heb zelf de stap gezet om bij VC Herentals te tekenen. Dichtbij huis en een ambiteuze ploeg die ook voor de eigen jongeren kiest, daar wil ik deel van uitmaken.
Ik word volgend jaar 18 en mijn doelstelling is om binnen 1 of 2 seizoenen de eerste ploeg van VC te bereiken. We zien wel hoe het loopt, het is aan mij om me te bewijzen,' aldus een meer dan beloftevolle Robin Marien.

Foto : kapitein prov. Scholieren KVC Westerlo Robin Marien uit Herentals speelt vanaf volgend seizoen bij VC Herentals / CL / NNieuws