U bent hier

Schoolgebouw ontruimd om als back-up te dienen voor ziekenhuis van Geel

Geel
20.03.2020 - 19.37u
Door: Herman Gezelle

De nieuwbouw van de KOGEKA-scholen van Sint Dimpna Geel is ontruimd om te dienen als back-up voor het ziekenhuis van Geel indien de capaciteit daar niet langer volstaat tijdens de coronacrisis.

In de turnzaal van de lagere school worden onderzoeksboxen voor huisartsen voorzien en een ander deel van het gebouw kan worden ingericht om coronapatiënten op te vangen.

Het ziekenhuis van Geel zegt voorbereid te willen zijn op de verdere verspreiding van het coronavirus en heeft al alle niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen opgeschort en bezoek verboden.

Bij personeel wordt aan het begin van de werkdag de temperatuur genomen. Het ziekenhuis is opgedeeld in een 'coronagedeelte' en een niet-besmet gedeelte en ook op intensieve zorgen zijn er specifieke plaatsen voo r coronapatiënten.

"Voorlopig voldoet de capaciteit en is er nog heel wat ruimte voor uitbreiding", klinkt het vrijdag. "Wanneer het aantal zieken de capaciteit van het ziekenhuis toch zou overstijgen, kan de nieuwbouw van Sint Dimpna Geel snel worden ingericht om patiënten op te vangen.

Deze extra ruimte zal dan ingezet worden als overgangsruimte. Patiënten die bijvoorbeeld na een opname aan de beterhand zijn, maar nog niet naar huis kunnen, zullen hier dan verder verzorgd worden."

Naast de spoeddienst is er ook al een tijdelijke consultatieruimte ingericht waar huisartsen patiënten die mogelijk besmet zijn en ernstige symptomen vertonen naartoe kunnen sturen.

Ook die triageplaats kan worden uitgebreid door het schoolgebouw in te schakelen. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto