U bent hier

Schoolstraat Sint-Jansstraat uitgebreid met deel Bergenstraat, protest blijft aanhouden

Herentals
20.12.2019 - 22.58u
Door: Herman Gezelle

Het schepencollege wil het 'proefproject schoolstraat Sint-Jansstraat' verlengen tot het einde van het schooljaar juni 2020. Tweemaal per dag tijdens het schooljaar mogen enkel fietsers en voetgangers gebruik maken van de St.-Jansstraat.

'Het schepencollege vindt dat de straat veiliger is geworden', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). 'Toch zijn er wat pijnpunten die om bijsturing vragen. Sommige daarvan worden meteen aangepakt, andere worden dan weer op langere termijn uitgevoerd.'

Protest buurtbewoners

'Maar de aanpalende Bergenstraat is véél drukker en onveiliger geworden, één chaos', zeggen de buurtbewoners in koor. 'De fietsers brengen zichzelf door onaangepast rijgedrag in gevaar. 

Wat met de hulpdiensten die op die momenten dringend ter paatse moeten komen, want het verkeer staat in heel de omgeving geblokkeerd? (zie foto's).

Een schoolstraat is zeker géén oplossing. 

Ons recent opgericht buurtcomité gaat verder actie voeren tegen de 'Im-mobiliteitsdrift' van de stad met protestacties, pamfletten en langs social media.'

Buurtbewoner Gustaaf Govaerts : 'Het stadsbestuur loopt 3 maand vooruit. 1 april is nog ver af.'

Binnen het schepencollege zit de bevoegdheid voor mobiliteit bij coalitiepartner N-VA.

'Nadars te vroeg of te laat geplaatst'

De stad wijst dan weer met de vinger naar de kOsh-scholengroep. 'De nadars werden te vroeg of te laat geplaatst. De scholengroep gaat meer mensen inzetten om de hekken te plaatsen en ook iemand ter plaatse houden.

Er veranderen enkele zaken na de kerstvakantie. De schoolstraat wordt aangegeven met dranghekken die door medewerkers van de school worden geplaatst en weggehaald.'

Uitbreiding gedeelte Bergenstraat tussen St.-Jansstraat en Scheppersstraat

De schoolstraatzone wordt vanaf 6 januari 2020 uitgebreid met het gedeelte van de Bergenstraat tussen St.-Jansstraat en Scheppersstraat, wat de voorbije weken al het geval was. 

Wordt vervolgd. (pp)

Foto's Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto