De schouwburg van De Warande in Turnhout en de Toneeltoren gaan vanaf 1 augustus 2 jaar dicht voor renovatiewerken. Voor die broodnodige renovatie wordt 14.5 miljoen euro uitgetrokken. De schouwburg van de Warande is 40 jaar oud.

Een aantal voorstellingen worden de volgende 2 jaar in de andere culturele centra in de buurt (Mol, Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg) geprogrammeerd. Ook de Kuub naast de schouwburg neemt extra voorstellingen op in zijn programmatie.

Uitbreiding zitjes

De renovatie van de schouwburg is de laatste fase in de grootschalige uitbreiding en renovatie. In 2005 werd aan de Warande de Kuub bijgebouwd. Tussen 2010 en 2012 werd de publieksruimte aangepakt met een nieuwe hal, café en Expozaal.

Het speelvlak op het podium wordt uitgebreid naar 14m op 14m. De Warande kan daardoor producties aantrekken voor een podium vergelijkbaar met De Singel in Antwerpen en het Kursaal in Oostende.

De stoelen, tapijten verdwijnen en er komt nieuw tapijt en nieuwe zitjes. Die worden anders opgesteld zodat ook de capaciteit wordt uitgebreid.

Achteraan het huidige gebouw komt een nieuw servicegebouw, de akoestiek wordt vernieuwd.