Voetbalmatch KSV Schriek – KFCO Beerschot-Wilrijk

 In de reeks 1e provinciale zal KSV Schriek op zondag 8 september 2013 een voetbalmatch spelen tegen KFCO Beerschot-Wilrijk. Als deze wedstrijd in Heist-op-den-Berg doorgaat, verplicht burgemeester Vleugels de match te organiseren op de terreinen van het gemeentelijke openluchtsportveld aan de Lostraat, waar ook K.SK Heist zijn matchen organiseert. “De sportinfrastructuur aan de Lostraat is gemeentelijke eigendom. Deze wordt ter beschikking gesteld van alle clubs als dat nodig is. De voetbalwedstrijd KSV Schriek – KFCO Beerschot-Wilrijk hier laten doorgaan, is daar een mooi voorbeeld van.” aldus burgemeester Vleugels.

 

De burgemeester nam deze beslissing, mede op advies van de voetbalcel Binnenlandse Zaken en de cel Integrale Voetbalveiligheid Politie, om de openbare orde te vrijwaren. De voetbalterreinen van KSV Schriek zijn immers niet geschikt om grote clubs als KFCO Beerschot-Wilrijk, die toch een zeker risicofactor met zich meebrengen, te ontvangen. De terreinen in Schriek beschikken o.a. niet over een gescheiden publieksruimte voor beide supporters. Tijdelijke aanpassingen uitvoeren om aan de veiligheidsaspecten van dergelijke matchen te voldoen, zijn financieel niet haalbaar voor KSV Schriek. Daar K.SK Heist op zaterdag 7 september een thuismatch speelt, maakt dat het terrein op zondag 8 september nog vrij is. Een meevaller voor Schriek!

 

Op woensdag 31 juli zal de burgemeester samenzitten met de betrokken gemeentediensten, politie en voetbalclubs om verdere afspraken te maken.