Leigh (31) en Lana (27) uit Schriek zijn jonge, ambitieuze ondernemers met een doel: de weg naar en in het ondernemerschap vergemakkelijken voor anderen.

Met hun platform willen ze de leidraad zijn in het ondernemerschap en gelijkgezinde ondernemers dichter bij elkaar brengen.

Ze nemen daarin meteen een vliegende start met hun eerste netwerkevenement binnenkort in Heist-op-den-Berg.

Het nieuw ondernemersplatform van Leigh en Lana heet Samen Ondernemen. "Lana en ik raakten aan de praat over onze toekomstplannen. Ik wilde graag een webshop oprichten met onder andere sjablonen voor webteksten en schrijfcursussen."

"En ik wil al van voor corona graag een netwerkevenement organiseren," vult Lana aan. De klik om hun plannen samen te smelten kwam er al snel.
Leigh en Lana schakelen regelmatig elkaars hulp in voor advies voor hun eigen bedrijven.

"Wij kunnen terugvallen op elkaar, maar we weten dat veel ondernemers zo geen ondernemersbuddy hebben. Zo groeiden onze samengesmolten plannen verder tot het idee om een platform op te richten vol tips, tricks en tools voor ondernemers", vertelt Lana.

De zussen denken niet zomaar dat ze genoeg weten over het zelfstandige zijn om andere ondernemers te kunnen helpen. Leigh is al meer dan 10 jaar zelfstandige. "Ik ben heel impulsief in het ondernemerschap gestapt. Als naïeve 21-jarige spring-in't-veld zonder veel kennis van zaken was dat helaas niet het beste idee. (lacht) Ik leerde daar wel enorm veel uit."

Ook Lana is al enkele jaren zelfstandige: "Ik stootte ook al op verschillende blokkades en valkuilen in mijn nog korte zelfstandige carrière, maar ook ik leerde daardoor belangrijke lessen die ik anders misschien veel te laat geleerd zou hebben."

Samen Netwerken

Binnenkort komt hun eerste netwerkevenement eraan en dat doopten ze Samen Netwerken. "Netwerken doe je natuurlijk altijd samen, maar we vonden dat de perfecte naam voor ons evenement," vertelt Leigh.

Met hun netwerk event nemen ze meteen een vliegende start en daarvoor halen ze alles uit de kast. "Gezien het de eerste Samen Netwerken is, wilden we extra ons best doen. We hebben met Maginique een toplocatie met lekker eten. Er komen ook twee toppers van gastsprekers, Sven Saerens en onze dorpsgenoot Ilse Dieltjens, die de netwerkers gaan bijleren over financiën, strategie en groei," legt Lana uit.

Het wordt in ieder geval een interessante avond voor zowel starters als gevorderde ondernemers. "Netwerken is super belangrijk en dat hebben wij de afgelopen twee jaar moeten missen, dus wij kijken er enorm naar uit," aldus Leigh.

Wie graag mee netwerkt, blokkeert alvast dinsdagavond 26 april in zijn agenda. Alle informatie vind je op samenondernemen.be/samen-netwerken, waar je ook jouw toegangsticket kan kopen.

Op de foto : Leigh (31) en Lana (27) uit Schriek - jonge, ambitieuze ondernemers/rr.