Dit schooljaar organiseert het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) in samenwerking met het gemeentebestuur en de Molse Gidsenkring de opleiding 'toeristische gids' met specialisatie 'Mol en omgeving'.

De lessen starten op 5 september en vinden plaats in 't Getouw, Molenhoekstraat 2. Interesse? Meer info vind je via www.cvotaxandria.be/toeristische-gids.

De culturele en toeristische sector in de Kempen is volop in beweging. Ook in onze gemeente en omgeving draaien de groepsuitstappen op volle toeren. Verenigingen, bedrijven, families,... kunnen in onze regio terecht voor een uitstap op maat, begeleid door ervaren en vakkundige gidsen.

Opgeleide gidsen met een specifieke vorming die zich vrijwillig of semiprofessioneel willen inzetten in verschillende culturele of toeristische organisaties in onze gemeente en regio zijn dan ook goud waard voor de dienst toerisme. Het Taxandria CVO komt hieraan tegemoet met de modulaire opleiding van toeristische gids.

Specialisatie 'Mol en omgeving'

In de specialisatiemodules komen de lokale socio-economische geschiedenis en de kunst en cultuur van onze gemeente uitgebreid aan bod. Je maakt ook kennis met de groene zones, de witzandontginningen en de meren.

Certificaat gids

Slaag je in je examen, dan verwerf je het statuut van erkende gids. Als afgestudeerde gids ontvang je een certificaat en krijg je toegang tot de vormings- en nascholingsinitiatieven van Toerisme Vlaanderen.

Meer info:

> Taxandria CVO Turnhout, 014 47 05 11, info@cvotaxandria.be, www.cvotaxandria.be/toeristische-gids

> Molse Gidsenkring, 0486 79 05 50, molse.gidsenkring@telenet.be