Het schuilhutje in het Philipsbos in Bouwel is opnieuw vernield.  Vandalen hebben leijk huisgehouden.  Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) sluit niet uit dat de constructie straks wordt verwijderd  : 'Je kan niet altijd opnieuw blijven herstellen.'

Het Philipsbos langs de E313 in Bouwel is een rustpuntje met onder meer een vijver en wandel- en fietspaden. Nadat het gemeentebestuur van Grobbendonk en Kempens Landschap de krachten gebundeld hadden, werd het gebied recent ook toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Helaas passeren er ook mensen met minder goede bedoelingen.

'Vandalen vinden het blijkbaar plezant om de overblijvende muren neer te halen.  Ook enkele platen in eternit waarmee het dak was afgewerkt zijn kapot geklopt.

'Een perfecte oplossing is er niet vandaag. Het bos ligt afgelegen. Er verlichting voorzien heeft weinig zin, bewakingscamera's plaatsen ook niet. En we kunnen er ook geen politiemensen laten overnachten', zegt Eric Van Meensel. 'Als de situatie zo is dat het vandalisme zich blijft herhalen, moeten we het hutje misschien maar gewoon laten verwijderen. Het belang ervan mag ook niet overschat worden.'  (EVM)